Osvrt forumaša

Osvrt forumaša: FMP najava sezone 2016/17

Autor: Skeva, forum.czbgtv.com

U FMPu su se neke stvari promijenile pa bi sada moglo da izgleda ovako. Vecina igraca nije prosla probu i jos se ne zna roster ali probacemo da ih predstavimo.
Na poziciji pleja i beka trebalo bi se mijenjati Filip Covic. Nikola Rebic, Aleksa Radanov, Aleksandar Aranitovic i Mirko Djeric. Covic bi tu trebao da vodi glavnu rijec. Izrastao je u dobrog igraca, sazreo je i trebao bi da vodi ekipu do dobrih rezultata. Najbolji je asistent poslednjeg KLSa i imao je preko 10 poena po utakmici mislim uz dobre procente suta. Nikola Rebic ima ozbiljne nedostatke za EL nivo ali u ABA ce biti sasvim pristojan igrac i ove sezone bi trebao da dobije minute. Posjeduje odlican sut i dobro pritiska loptu na prenosu, skolovan je igrac i prije svega je igrac sistema pa ce se lako uklopiti u ekipu. Bez obzira sto je u Zvezdi dobijao sansu na 1 (zbog fizikalija) mislim da je njegova prava pozicija dvojka i da c uzeti neke minute na 2 u tandemu sa Covicem. Radanov je proljeto potpisao prvi profesionalni ugovor sa Crvenom Zvezdom. Ocekujem njegovu prvu stabilniju sezonu sa od 10 do 15 minuta po utakmici. Veliki talenat, krasi ga inteligencija i odlicno tijelo za poziciju 1. Neki Marko Jaric u perspektivi. Aleksandar Aranitovic, takodje veoma dobar u mladjim selekcijama, potpisao prvi ugovor sa Zvezdom, 18 godina. Prosle sezone dozivio tesku povredu u Megi koja mu je usporila razvoj. U perspektivi dobar suter i kompletan igrac. Krase ga nevjerovatno jake noge i jako tijelo za njegovo godiste i ako to prenese na seniorski nivo moga bi biti ozbiljan reprezentativac. Ja licno ne vjerujem u to, ali ima sve uslove da uspije. Mirko Djeric, Australijanac koji je ostao upamcen kad je Hrvatskoj na prvenstvu do 17 godina strpao 6 trojki mislim (ili 7). Cistokrvni suter i mislim da ce u FMPu igraci samo SG. Zanimljiv igrac prije svega, klecer sto bi se reklo. Ima ruznu mehaniku suta ali pogadja. Ne znam sta ocekivati od njega, vidjecemo kroz sezonu. Moze razocarati a moze biti i ozbiljan igrac. Prosjek godina na ove dvije pozicije je 21.
Krila. FMP je specificna ekipa i nema tu klasicnih krila, ali hajde reci cemo da ce krila igrati Dobric, Bursac i Davidovac. Dobric na pripremama sa Zvezdom pokazuje da je dorastao Zvezdi u ovom trenutku, ali jednostavno nema mjesta za njega ove sezone. Dobric je kompletan igrac, puni sve kolone, odlican sut, dobar ulaz, odlicna odbrana, osjecaj za blokadu, dobro trci kontre. Igrac za 10+ poena u ABA ligi uz 5+ skokova i nekoliko asistencija i blokada. Ovo ce biti njegova sezona u FMPu. Inace nije puno obecavao ali napredovao je kako treba i dosao do ovog nivoa. Bursac je veoma zanimljiv igrac, jos jedan clan sampionske selekcije Srbije. Dobar je suter, dobar odbrambeni igrac, solidan atleta, ima i inteligenciju u igri. Nije dovoljno pokazao prosle sezone u FMPu ali ovaj 21 godinu star momak koji je visok 207cm i tezak 100kg definitivno ima potencijal i moguce je da ce ga pokazati. Davidovca smo analizirali vec dosta i znamo sve o njemu. potrebno je samo da preuzme odgovornost u igri i digne se na visi nivo prvenstveno u glavi i za njega ce biti mjesta i u Zvezdi. Stari tip igraca, potencijalni majstor.
Visoke pozicije ( uz napomenu da ce i Bursac uzimati minute na 4) su rezervisane za Lazarevica, Boldena, Sesliju i Apica. Stefan Lazarevic je analiziran, sve se zna o njemu, fizicka zvijer koja ce puniti sve kolone. Apic je prva petica tima, jak igrac koji posjeduje potencijal, ali moje misljenje je da nikad nece dobaciti vise od ABA ali moze postati dobar ABA igrac. Rados Seslija, fizicki dobar igrac, visok 208, fino se odmotava iz pika, u sustini bice dobar ABA timski igrac ali dalje od FMPa nece. Jonah Bolden… To je neki put kojim treba da se ide. Dovedes momka sa koledza koji malo kosta a u buducnosti ti moze donijeti mnogo dobrih stvari. Ako se ne pokaze nikom nista, ali ako se pokaze, imas odlicnog crnca za male pare. Bolden ima 20 godina i visok je 208cm. Krase ga spoj atleticizma i suta. Crnci kakvi u NBA uspijevaju. Fizicki je izuzetno dobar, sjakan skakac i bloker kao i zastitnik obruca. Moze pogoditi za 3, moze sa poludistance a moze se sruciti prema obrucu i divljacki zakucati. Negdje sam procitao da su se na koledzu isfurali sto ih je napustio jer je fizicki bio njihov najspremniji igrac. Bolden je u sustini “veliki rizik-velika nagrada” igrac a to se moze priustiti jer FMP nema neke rezultatske pritiske.
Dakle, FMP ce igrati leprsavo, brzo, dosta siroko sa mnogo pik igre. Ne posjeduju klasicnu peticu ali opet im skok nece trpiti. Bice atraktivni i siguran sam da bukvalno svakog mogu pobijediti. Moja procjena je sredina tabela a ako neki igraci eksplodiraju ( a ima ih 6-7 koji su spremni za potencijalni iskorak) mozda cak i gornji dio oko sestog mjesta. Neka bude ovako, najbolja opcija 6 mjesto, najgora 10… Sa prosjekom godina od 21,5 mislim da su ako ne najmladja ekipa onda medju najmladjim pored Mege i Cibone. Mnogo talenta i mladosti ce ove godine da krasi ABA ligu. Izvinjavam se na greskama u pisanju, pisem bunovan :)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama