Фудбал Фудбал/Вести

Zvezda se učvrstila na čelu tabele

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Sedmom uzastopnom pobedom fudbaleri Crvene zvezde učvrstili su se na liderskoj poziciji na tabeli. Bačka je na najvećem srpskom stadionu poražena 2:0.

Posle pauze usled obaveze nacionalnih selekcija, nastavljen je fudbalski šampionat Srbije. Na stadionu Rajko Mitić izabranici Miodraga Božovića ugostili su novajliju u elitnom karavanu, ekipu Bačku. Baš kako je u uvodu susreta najavio šef stručnog štaba crveno-belih, najtrofejniji srpski klub iskazao je nadmoć iskazanu u pojedinačnom kvalitetu i prilično lako došao do nova tri boda. Prvi put ove sezone na golu je stajao Supić i prilično dobro odmenio Kahrimana.

Prvih 45 minuta nisu doneli mnogo uzbuđenja, ali jesu dva gola. Prvi je delo kapitena Lukovića. Igrao se 12. minut kada su Poletanović i Kanga izveli brzu i tačnu akciju. Gabonac je ušao u kazneni prostor gde ga je srušio Đurić, a sudija Tripković bez dvoumljenja pokazao je na belu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je kapiten. Kao i pre i posle pogotka situacija na terenu se nije menjala. Igrači tima iz Ljutice Bogdana lagano su pleli mrežu oko gola gostiju i strpljivo čekali situaciju iz koje mogu da dupliraju prednost. Pun samopouzdanja zbog golgeterske serije koja traje iz kolo u kolo Patar Orlandić se u 35. minutu ponovo našao u rubrici strelaca.

U drugom poluvremenu viđeno je mnogo više prilika, ali rezultat se nije menjao. Čak su i gosti imali jednu kolosalnu šansu, međutim nisu uspeli da je realizuju. U poslednjih 15-ak minuta utakmice priliku da napuni do vrha mrežu Bačke imao je rezervista Srnić koji je kao i Plavšić uneo mnogo živosti u igru crveno-belih.

Vredan pomena je i šut Donalda kada je sa 25 metara tukao kao iz topa, a evrogol sprečila je stativa. Pomenuti Srnić u razmaku od 85. do 90. minuta dva puta je pogađao okvir gola iz izglednih situacija.

Sedma pobeda u nizu došla je u pravi čas. Narednog vikenda, na stadionu najvećeg rivala igra se „večiti derbi“ u kome će Luković i drugovi sigurno jurišati na pobedu. Utisak je da je reprezentativna pauza godila pulenima Grofa Božovića. Možda i najbolji pojedinac današnjeg susreta bio je Kanga, dok je njemu uz rame bio tandem sa leve strane, Ristić – Ruiz.

Zbog nedostatka „evropkih“ ispita, utakmica sa komšijama svakako će biti jedan od najvećih izazova sezone, za do sada po svim kriterijumima dominantan tim Superlige.

Crvena zvezda – Bačka 2:0 (2:0)
Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 6.100. Sudija: Lazar Tripković. Strelci: Luković u 12′ i Orlandić u 35′.
Crvena zvezda: Supić, Petković, Luković, Le Talek, Ristić, Donald, Poletanović, Kanga, Ruiz, Mouče, Orlandić.
Rezerve: Manojlović, Cvetković, Rendulić, Anđelković, Račić, Srnić, Plavšić.
Bačka: Stepandić, Smiljanić, Josimov, Rogač, Đurić, Švonja, Bjeloš, Čeković, Trivubović, Milovac, Luković.
Rezerve: Čupić, Nikolić, Klisura, Bajić, Mojsilović, Zečević, Galić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама