Ватерполо Ватерполо/Вести СДЦЗ

Zvezda dobila novog trenera

Izvor: http://www.vaterpolovesti.com

(Foto: V. Marković/starsport)

(Foto: V. Marković/starsport)

Vaterpolisti Crvene zvezde dobili su novog trenera. Rista Maljkovića, koji je u prethodnoj sezoni predvodio crveno-bele, na klupi će zameniti njegov dosadašnji pomoćnik, Aleksandar Nikolić, prenosi Sportski Žurnal. Maljković je prošlog leta preuzeo ekipu, a pre toga je pomagao Dejanu Saviću. Pod njegovim vođstvom, ekipa je stigla do polufinala Kupa Srbije i finala plej-ofa.

Nikolić je ekipu vodio u drugoj utakmici finalne serije protiv Partizana, pošto je Maljković bio suspendovan. Klupsku karijeru je počeo u Partizanu, igrao je u Grčkoj i Italiji, a sa reprezentacijom je osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Pertu 1998. i srebro na Evropskom prvenstvu u Sevilji godinu dana ranije.

Nije poznat sastav Crvene zvezde, a ni takmičenje u kojem će crveno-beli učestvovati ove sezone. Podsećamo, Zvezda je izbačena iz Regionalne A1 lige, pa može da igra samo Regionalnu A2 ligu. Takođe, crveno-beli će sredinom oktobra učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Klub su već napustili Srđan Aksentijević, Filip Kljajević, Boris Popović i Ivan Rackov, a u Partizan će se sa pozajmici verovatno vratiti Aleksandar Andrejević, Mihajlo Repanović i Filip Janković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама