Фудбал Фудбал/Вести

Božović – Sve osim pobede je katastrofa

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Superliga Srbije se nastavlja narednog vikenda, utakmicama 8. kola. Crvena zvezda će na svom stadionu u subotu, 10. septembra u 19 časova dočekati ekipu Bačke.

540-božović-sda.jpg

O ovoj utakmici, ali i o drugim temama vezanim za aktuelnosti u klubu, govorio je Miodrag Božović, šef stručnog štaba Crvene zvezde, na konferenciji za medije.

–  Igramo protiv Bačke na našem terenu, i šta da kažem osim da bi sve osim naše pobede bilo ravno katastrofi. Ipak, fudbal je takav sport, moguća su iznenađenja, ali nadam se da ćemo pobediti i nastaviti seriju koju smo započeli. Šta god rekao o Bačkoj, reći će da ih potcenjujem. Protiv nas će biti motivisani, igraće na kontru, manje-više kao i sve ekipe, i samo je pitanje da li ćemo uspeti da ih „načnemo“ na vreme, i da li ćemo primiti gol, kao što imamo običaj. Objektivno smo bolji, ne plašimo se Bačke – rekao je Božović.

Osim suspendovanog Predraga Sikimića, na raspolaganju za ovaj meč su svi igrači. Ekipa se nekoliko dana pripremala na Zlatiboru.

– Nisu to bile pripreme, samo smo počeli da radimo kako treba. Nismo imali šansu da normalno treniramo jer smo dugo igrali u ritmu četvrtak-nedelja, igrali smo 13 utakmica za 40 dana. Mislim da je dobro što smo sada radili normalno, imali smo dobre uslove i dobar teren. Svi igrači su zdravi. Kanga se kasno priključio ekipi jer je igrao za reprezentaciju. Uopšte me ne raduje njegov gol. Video sam ga, ali koga to interesuje? Biće u kombinaciji za tim, nije on leteo, leteo je avion.

Crvena zvezda će takmičenje nastaviti bez svog najboljeg igrača Aleksandra Kataia, a novinare je zanimalo koliko će Zvezdi biti teško nakon njegovog odlaska.

– Otišao je i Piksi, pa je Zvezda još uvek ovde. Mnogo je teže bilo kada je Piksi otišao. Mislim da svako ode za onoliko novca koliko vredi. Mi možemo da plačemo za Kataiem jer je on bio igrač koji je pravio razliku u našem šampionatu, ali videćemo šta će biti u Španiji, sada treba da pokaže da je pravi igrač.

Prvom timu Crvene zvezde priključen je talentovani golman Filip Manojlović. On bi, kao i još nekolicina mlađih igrača, trebalo da znatno češće dobija priliku u nastavku prvenstva.

– S obzirom na to da se nismo kvalifikovali u evropska takmičenja, moramo da dajemo šansu svojim mladim igračima. Manojlović je vrlo talentovan, i u ovoj našoj ligi možemo sebi da dopustimo luksuz da malo i rizikujemo, mada mislim da je Manojlović braneći za Bačku pokazao da može da se na njega računa. Možda ga za godinu dana prodamo za dva-tri miliona. Daćemo šansu i Račiću, Iliću, Adžiću. Žao mi je što je Joveljić bolestan, ako sa njim bude sve u redu, i njemu ćemo dati šansu. Zvezda mora u tom stilu da radi, da daje šansu mlađim igračima i objektivno, dok se nešto ne promeni, da prodaje svoju decu i da klub živi od toga. Ovde se stalno priča o nekim dugovima, ja kad čitam novine stičem utisak kao da su dugovi nastali prošle godine. Zvezda je samo u prethodnih godinu dana zaradila 15 miliona od svojih igrača. Uporno se potenciraju dugovi. Zvezda je dužna, to svi znaju, i mislim da ne bi trebalo o tome da se više piše – smatra Zvezdin strateg.

Iako se pisalo o odlasku Mihaila Ristića, on je ostao u Crvenoj zvezdi. Božović smatra da bi bilo bolje da je i taj transfer realizovan.

– Nisam zadovoljan njegovim ostankom, više bih voleo da je otišao, bolje bi bilo za njega. Više bi napredovao. To je kao kada vozite fiću i mercedes. Ovde će ostati da se vozi u fići, a trebalo je da sedne u mercedes. Zbog njega samog, mislim da bi brže napredovao. I klub bi imao finansijsku korist od njegove prodaje. Ovde se pokušava i da se zadrže mladi igrači, i da se finansiramo, i da budemo dobri u Evropi… To je vrlo teško – zaključio je Miodrag Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама