Кошарка Кошарка/Вести

Jović i Mitrović verni Crvenoj zvezdi

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Reprezentativac Srbije i jedan od najboljih bekova Evrope Stefan Jović i kapiten KK Crvena zvezda Luka Mitrović produžili postojeće ugovore na još godinu dana i ostaju u crveno-belom dresu do 2018. godine!

KK Crvena zvezda mts produžio je u četvrtak aktuelne ugovore sa reprezentativcem Stefanom Jovićem i kapitenom Lukom Mitrovićem na još godinu dana.

Aktuelni šampion ABA i KLS lige tako je sačuvao u svojim redovima za naredni period još dvojicu prvotimca koji su bili temelj velikih uspeha kluba u prethodnim sezonama i nastavio praksu koju je započeo novim ugovorima, koje su tokom leta potpisali i Marko Simonović i Nemanja Dangubić.

Stefan Jović, standardni reprezentativac Srbije, jedan od najboljih bekova Evrope i aktuelni rekorder Evrolige po broju asistencija na jednoj utakmici, stigao je u Crvenu zvezdu u septembru 2014.godine. Sa crveno-belima je osvojio dve ABA lige, dve titule prvaka Srbije, kup Radivoja Koraća i predstavljaće temelj igre KK Crvene zvezde i u naredne dve sezone. Za Crvenu zvezdu je odigrao 131 utakmicu u svim takmičenjima. Kao reprezentativac Srbije osvajao je srebrne medalje na OI u Riju i SP u Španiji.

Sa druge strane, Luka Mitrović je stigao u Beograd iz Hemofarma još 2012. godine. Već 2014. godine postaje kapiten Crvene zvezde, a na kraju iste sezone u toj ulozi, kao lider jedne od najuspešnijih generacija crveno-belih, podizao je pehare u Kupu Radivoja Koraća, ABA ligi i srpskoj ligi. Za Crvenu zvezdu je odigrao 175 utakmica u svim takmičenjima, a pored „triple krune“ u sezoni 2014-2015, sa Crvenom zvezdom osvojio je još dva kupa Radivoja Koraća (2013 i 2015) i srpsku ligu u upravo završenoj sezoni.

KK Crvena zvezda intenzivno radi na jačanju ekipe u tekućem prelaznom roku, a o svim aktivnostima obaveštavaće javnost i svoje simpatizere isključivo na klupskom sajtu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама