Fudbal Fudbal/Vesti

ZVEZDA – DRUGI NAJGLEDANIJI KLUB U EVROPI!

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda se posle devet godina ponovo okušala u kvalifikacijama za najelitnije evropsko takmičenje – Ligu šampiona. San o ponovnom odmeravanju snaga sa najvećim evropskim klubovima u takmičenju koje je već jednom pokorio, naš klub ove godine nije uspeo da ostvari.

Kako uspeh ne dolazi preko noći, tako će i Zvezda morati da, iz godine u godinu, stiče preko potrebno iskustvo kako bi san svih njenih navijača bio i ostvaren. Do tada, naš klub može i treba da se pohvali stvarima o kojima sanjaju mnogi drugi evropski klubovi.

Naime, Crvena zvezda je u kvalifikacijama koje su nedavno završene, računajući oba takmičenja, drugi najgledaniji klub u Evropi! Šampiona Srbije je u tri odigrane utakmice u Beogradu posmatralo više od 100.000 ljudi, tačnije – nešto više od 103.000. Ispred Crvene zvezde našao se samo Seltik, koji je na svakoj od svoje tri utakmice igrane u Škotskoj imao nešto više od 50.000 navijača. Ipak, nešto istočnije, u ekonomski skromnijoj Srbiji, navijači Crvene zvezde pokazali su i dokazali da su uvek uz svoj klub. Zbirno, Crvena zvezda je, kada je poseta u pitanju, ispod sebe ostavila brojne klubove poput Legije, Steaue, Kopenhagena, Rozenborga, Ferencvaroša… Utakmica protiv Ludogoreca koja je odigrana na Marakani je jedina, uz Seltikove utakmice, na kojoj je premašena cifra od 50.000 posetilaca. Time je naš klub uspeo da na svom stadionu ugosti više navijača nego što su to činili Mančester Siti, Porto, Roma, Borusija Mehengladbah…

Jednog dana, Crvena zvezda će ponovo zaigrati u takmičenju u kojem zaslužuje da se nađe. Trag Lige šampiona zauvek će sijati u vitrinama Zvezdinog muzeja i ukazivaće svakom posetiocu da niko ko voli Crvenu zvezdu ne može želeti manje od toga. A, tada, kada Evropa ponovo na delu bude gledala Crvenu zvezdu a statističari mnogih evropskih klubova se podsećali na utakmice u kojima su morali da „polože oružje“ pred velikanom iz Beograda, videće i učiće šta su vernost, strast, podrška i ljubav – jer to je poruka koju Zvezdini navijači nose sa sobom gde god da se pojave.

I na Marsu ako treba – jer nikad nećeš biti sama.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama