Фудбал Фудбал/Вести

Božović: Dođite da gledate svoju Zvezdu

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Još jedna evropska utakmica je pred igračima i navijačima Crvene zvezde. Revanš meč kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Sasuola crveno-beli igraju sutra, 25. avgusta, od 20:30 časova na svom terenu.

image_57bd9f5c140b7.jpeg

Očekivanja pred utakmicu izneli su šef stručnog štaba Miodrag Božović i fudbaler Mihajlo Ristić.

– S obzirom na to kako smo odigrali prvu utakmicu u Italiji nadam se da ne možemo da ponovimo dve tako loše partije. Bilo bi mnogo dobro da sutra pobedimo i da se na taj način revanširamo navijačima koje smo dosta razočarali u prvoj utakmici. Nisam imao velika očekivanja od ove ekipe, ne zato što nema kvalitet, već zato što se prase ne goji uoči Božića. Morate ranije da krenete da ga hranite. Tako je ova ekipa stvorena preko noći, a preko noći ne može ništa da se napravi. Ja nisam obećavao ni Ligu šampiona ni Ligu Evrope, trezveno razmišljam o svemu. Ponovio sam već mnogo puta da za uspehe treba vremena. Nisu ovi igrači tako loši kao što su bili u Italiji, niti je Sasuolo toliko dobar koliko je izgledao protiv nas. Negde u sredini možemo da se nađemo. Zvezda je svoju poslednju evropsku utakmicu na Marakani igrala 2006. godine. Za ovih deset godina nije bilo Evrope i ne znam zašto se svi ponašaju kao da je Zvezda sve vreme igrala najjača evropska takmičenja, a da će ove godine možda da ispadne. Nije igrala i nema iskustvo. Za nas su ove utakmice veliko iskustvo. Vi ste proglasili La Valetu lošom ekipom, Ludogorec i Sasuolo takođe. Ja to nisam govorio. To što oni nemaju zvučna u timu imena ne znači da nisu jaki. Sasuolo je jedno od najprijatnijih iznenađenja italijanskog šampionata prošle godine. Pobeđivali su sve italijanske velikane u međusobnim duelima. Gazda Sasuola je ove godine prodao igrače za 42 miliona evra, a doveo za 45 miliona. Iz ovoga se vidi da mi kao klub nemamo prava da se rugamo nikome – rekao je Miodrag Božović.

Zvezdin levi bek Mihajlo Ristić očekuje da ekipa da sve od sebe na predstojećoj utakmici.

– Sada može da bude samo bolje, ako gledamo kako smo u Italiji igrali i kakav rezultat smo ostvarili. Ne znam koji je tačan razlog poraza, mislim da je ključ bio loš pristup utakmici i to što nije svako od nas dao svoj maksimum. Ekipa mora da se  izdigne iz svega što je bilo, da zaboravimo koliko možemo taj rezultat i da se fokusiramo da u 90 minuta damo sve od sebe i da uspemo u onom o čemu svi sanjamo. Svaki Zvezdaš treba da razmišlja u tom pravcu da je sve moguće i da veruje da ćemo proći. Ipak, na nama je da ne obećavamo ništa, već da na terenu damo sve od sebe pa ćemo videti da li će naš maksimum biti dovoljan za preokret – rekao je Zvezdin bek.

Iskusni strateg iskoristio je priliku da pozove navijače da podrže crveno-bele i obećao borbenu igru.

– Iako su nas u Italiji protivnici izvukli na svoju polovinu i iskoristili brzinu i tehniku mi sutra moramo da napadamo. Imamo obavezu kao klub da pokušamo da pobedimo i da izađemo iz utakmice sutra podignute glave. U životu i u sportu je sve moguće, razna čuda se događaju. Za nas je najvažnije da pokažemo želju, volju, borbenost i pobedimo ako bude moguće. Šta neko nosi u dubini duše i čemu se nada, to je već lična stvar. Bez obzira na sve pozvao bih navijače da dođu i da nas podrže. Ja bih mnogo voleo da sam sutra prosečan navijač Zvezde iz više razloga. Dolazi ekipa iz jedne od 5 najjačih liga u Evropi, ekipa koja je bila 5. na tabeli i najprijatnije iznenađenje šampionata, ekipa koja ima nekoliko izvanrednih igrača koji će za nekoliko sezona igrati u Juventusu, Milanu, Interu… I, najvažnije, dolazi ekipa da igra protiv kluba koji vi volite. Bez obzira što taj klub nije napravio dobar rezultat u prvoj utakmici,  ako neko voli Zvezdu on treba da dođe. Ne zbog mene, niti zbog bilo koga drugog. Svi smo prolazni osim tog imena. Zato bih došao. Mene kao navijača ne zanima što je Miodrag Bođović trener, dolazim da gledam svoju Zvezdu, da gledam fudbal zato što je to jedna lepa igra – rekao je Miodrag Božović.

Novinare je zanimalo da li će biti promena u ekipi ili na klupi nakon meča sa Italijanima.

– To niko ne zna, sve se radi stihijski tako da može da naiđe neka stihija i da počisti sve. Nema dugoročnih planova, planiramo narednu utakmicu sa Sasuolom, a ako preživimo planiramo Novi Pazar koji je daleko, u nedelju, za dve – tri godine. A kasnije će biti vremena za analizu – rekao je iskusni strateg.

I pored nepovoljnog rezultata pred revanš šef stručnog štaba smatra da ima razloga za optimizam.

– Optimizam pred utakmicu zasnivam na tome što smo mi Crvena zvezda, što igramo na svom terenu, što ćemo verovatno imati podršku sa tribina i što ćemo pokazati ono što nismo u Italiji. Kada se pobedi posle utakmice mediji veličaju trenera, pojedine igrače, a kada se izgubi nastupa jaka  negativna propaganda. Nisam ja osnovao ovaj klub, niti će on prestati da postoji posle Sasuola. Ni posle mog, niti bilo čijeg odlaska. Crvenu zvezdu su stvarale generacije i generacije Zvezdaša. Nekad su rezultati bolji, nekad lošiji, ali trenutno smo takvi kakvi smo. Boljih nema. Možda će se mnogi obradovati kada odem, ali će sigurno biti dosadno. Uvek odgovaram, nikad prvi ne napadam dok ne krene da se piše o mojim ljudskim kvalitetima. O trenerskim slobodno pišite, recite da nisam dobar trener, samo nemojte da govorite  da sam za domaću upotrebu. Bilo je ovde mnogo trenera koji nisu bili ni za domaću upotrebu, ja sam bar za to. Pogađa me pisanje pojedinih medija o meni jer imam porodicu i ljude koji čitaju šta se piše o mom radu i normalno je da im nije drago. Mnogo ispašta moja porodica. Nisam bio na moru 30 godina sa familijom i sa decom. Radim posao koji je vrlo težak, a vrlo lagano mogu da odem – poručio je Grof.

Božović očekuje da će Sasuolo nastupiti u najjačem sastavu.

– Ne bih voleo da mešaju karte jer imaju još par kečeva u rukavu. Politano nije igrao do sada pa eto kakvu je partiju protiv nas pružio. Falćineli, izvanredan špic, im je takođe rezerva tako da mislim da će doći sa najjačim sastavom. Igraju lep fudbal, nisu klasična italijanska ekipa. Gledao sam ih u prvom kolu Seriju A, pobedili su Palermo koji nije uspeo da pređe centar. Što se tiče naše ekipe svi su zdravi i na raspolaganju osim Srđana Plavšića. Možda će biti promena u odnosu na meč u Italiji u zavisnosti od toga koji igrač se kako oseća. Situacija sa Ruizom i Moučeom u medijima podseća me na onu kada je Hugo dolazio. Radi se o  dva kvalitetna igrača. Nekome treba malo više vremena da se adaptira, nekome manje. Ruiz je perspektivniji jer je mlađi, ali nadam se da će njih dvojica potvrditi svoj kvalitet – zaključio je Miodrag Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама