Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Radnik 5:0 (2:0)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Evropske rane nastale porazom od Sasuola, fudbaleri Crvene zvezde donekle su zalečili ubedljivim trijumfom u domaćem prvenstvu.

540-radnik-32d.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 3.352
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)
Strelci: Luković (p) u 36′, Orlandić u 41′ i 78′, Srnić u 74′ i Sikimić u 88′.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Rendulić, Anđelković, Le Talek, Kanga, Babunski, Srnić, Katai, Orlandić.
Rezerve: Supić, Cvetković, Ristić, Račić, An. Luković, Poletanović, Sikimić.

Radnik: Čančarević, Mladenović, Milovanović, Stanković, Frensis, Radović, Pavlović, Gojković, Pejčić, Vuković, Zlatanović.
Rezerve: Vasiljević, Stojković, Adamović, Nenadović, Jovanović, Mišan, Planić.

Definitivno je da crveno-beli u domaćem prvenstvu još uvek nisu naišli na ravnopravnog rivala. Trener Miodrag Božović „opterećen“ revanšom sa italijanskim predstavnikom za četiri dana, promešao je karte i na teren izveo sastav koji se bitno razlikuje od onog koji je istrčao na teren stadiona „Mapei“ u Ređo Emiliji.

Međutim, pokazalo se da kojim god jedanaestorci da ukaže poverenje u nacionalnom prvenstvu igrači najtrofejnijeg srpskog kluba su apsolutno superiorni. Malobrojna publika koja je došla na stadion „Rajko Mitić“ mogla je da vidi pet golova od strane svojih ljubimaca.

Prvo i poslednje uzbuđenje pred golom Kahrimana viđeno je u 3. minutu kada su Surduličani imali najbolju priliku, ali grešku odbrane Crvene zvezde nisu uspeli da materijalizuju vođstvom.

Bilo je to sve što su gosti uradili na današnjoj utakmici. Sa druge strane, Katai i drugovi su strpljivo pleli mrežu oko gola Ognjena Čančarevića. Prvi pogodak pao je u 36. minutu kada je Petković iznudio jedanaestrerac, a kapiten Luković ga sigurno izveo. Mogli su Srnić, Katai i Orlandić i ranije da zatresu mrežu gostiju, ali nedostajalo im je koncentracije u završnici. Kao po pravilu nakon što dođu u rezultatsku prednost igrači tima iz Ljutice Bogdana se dodatno rastrče. Do poluvremena već je bilo 2:0. Orlandić se najbolje snašao pred golom gostiju, ispratio prizeman centaršut Anđelkovića i rutinski loptu sproveo u mrežu.

U nastavku se ništa nije promenilo. Gosti su delovali demoralisano i jedina ideja koju su imali bila je da se sa što manje lopti u mrežu vrate kućama. U tome su i uspevali sve do 74. minuta kada je Srnić ispratio pokušaj Orlandića i rezonski nakon odbijene lopte, po zemlji kroz šumu nogu našao put do trećeg gola Crvene zvezde na današnjem meču. Samo četiri minuta kasnije bilo je 4:0. Kanga je povukao kontru koju je ponovo odlično ispratio danas zapaženi crnogorski fudbaler i sa nekoliko metara proturio loptu ispod istrčalog Čančarevića. Tačku na rezultat stavio je dva minuta pre kraja rezervista Sikimić.

Teško je poverovati da postoji tolika razlika između fudbala koji se igra u najjačim ligama Evrope i u Srbiji. Pet lakih komada protiv ekipe koja je bila hit prethodne sezone. Da li je to dovoljno za nadu u čudo koje treba da se dogodi na najvećem srpskom stadionu u četvrtak. Ili će izabranici Miodraga Božovića od narednog vikenda ostati fokusirani samo na nadmetanje u nacionalnim okvirima.

Neka bude što biti ne može. Hoćemo srce na teren.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama