Блог Фудбал

Lešinari trče po svoj deo plena

Autor: CZBG, Dario K.

Kako se Zvezdina odiseja u Evropi polako bliži kraju (iako nije sve gotovo jer je ostao revanš u Beogradu protiv Sasuola), mediji se utrkuju da, što je moguće više, opljunu po svemu vezanom za Crvenu zvezdu.

Razumljivo je da je cela zvezdaška i sportska javnost razočarana nastupima naših fudbalera u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i da su svojim izjavama i igrama, šef stručnog štaba Miodrag Božović i igrači, dali povoda da se o njima negativno piše, ali mi kao zvezdaški sajt (bez obzira na sve činjenice) moramo stati u odbranu onoga što je naše. To ne znači da i mi nećemo uputiti konstruktivnu kritiku i da ćemo ćutati o lošim stvarima, ali imamo osećaj da je nekome stalo da destabilizuje naš klub i da ga vrati u one tmurne i tamne dane koji su za nama.

Foto: mondo.rs
Foto: mondo.rs

Kao što i rekosmo, danas skoro da nema medija koji se nije sručio na Miodraga Božovića. S jedne strane Grof je dao povod svemu tome jer je  neke, nazovi novinare, nazvao balerinama i govedima, i moramo reći da to ne treba i ne sme da bude manir Zvezdinog trenera. Ipak, ni sve što je Grof izrekao nije došlo samo od sebe. Nije Božoviću, tek tako, palo na pamet da se nekome obrati na takav način. Znate, za svađu su uvek potrebne dve strane, a nije da neki naši kvazi novinari ne znaju da upute provokativne strelice, kako bi iz nekih ljudi izvukli ono najgore. E sad, neko zna sve to da otrpi, a neko pukne i sruči im nazad sve u lice. Grof je izabrao ovo drugo, i mislimo da je pogrešio. Bilo bi šemkerski da ih je iskulirao u istom stilu u kome se svojevremeno obratio onom navijaču manjeg beogradskog kluba sa rečima: “Sine, da li je tebi hladno ovih dana?

I koliko god da smatramo da je Miodrag Božović mogao i morao drugačije da reaguje, toliko u svim ovim tekstovima, usmerenim protiv njega, vidimo malicioznost i želju da Grof napusti kormilo Crvene zvezde i to u trenutku kada se Zvezda, barem u domaćem prvenstvu, vratila na staze uspeha.

Foto: www.mozzartsport.com
Foto: www.mozzartsport.com

Nisu novinari stali na Miodragu Božoviću i tekstovima o njemu. Ubrzo nakon toga na svetlost dana dolaze tekstovi o “zlim” strancima koji nisu ništa pokazali u Zvezdi, pa će najverovatnije uskoro da se traži i njihov skalp, a znamo da bi sve to moglo da dovede i do igračke, i do ekonomske destabilizacije našeg kluba.

Nije da su Fibel, Ruiz, Mouče, pa čak i VieraDonald i Le Talek (iz ove sezone), pokazali da su kapitalna pojačanja za Zvezdu, ali kada znamo kako je naš klub poslovao u prošlosti i ko je sve prodefilovao stadionom “Rajko Mitić”, ovi su suvo zlato za većinu nekih bivših “pojačanja”. Ali daleko da su oni dovoljni za iskorak u evropskim takmičenjima. Možda ni tu nije sve do njih, jer neki izgledaju kao da im je duša izašla na nos, a to naravno ima veze sa kondicijom i sa onima koji su te iste igrače pripremali za ovu sezonu.

Opšte je poznato da su mnogi zvezdaši, još prilikom prvog obraćanja Miodraga Božovića, zamerili šefu stručnog štaba što neće imati kondicionog trenera. Nismo svi mi, koji smo zaljubljenici u crveno-bele boje, zaboravili one čuvene “skajp treninge” Aleksandra Jankovića, kada nam igrači nisu znali gde udaraju od umora. Nekako smo svi priželjkivali da Grof ponovno uvede ono što je legendarni Žuti započeo i kada su igrači protiv Omonije izdržali maratonku utakmicu, a onda protiv Bordoa pokazali da mogu da se nose sa mnogo fizički superiornijim ekipama od sebe.

Ali sve to, gore pomenuto, nije dovoljan razlog da se pljuju i igrači i šef stručnog štaba, a posebno nije dovoljno da se traže oštri rezovi u ovom trenutku. Ipak, u novinarstvu je sve manje etike (u svakom pogledu) i danas se sve radi za popularnost i čitanost, pa makar i na uštrb nekog drugog, u ovom slučaju fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Zato poručujemo svim odgovornima u fudbalskom klubu da od sada odgovaraju “7. sili” samo manirima koji su svojstvani zvezdašima. Možda im na kraju svima bude hladno.

3 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

  • Isti sccenario kao pre pet godina u kosarkaskom klubu ,hajka na covica,pa na radonjica.Kako od novinara (andjus,teglektija.itd)tako i od pojedinih bivsih igraca.A sve zbog toga stosu znali koliko je covic sposoban.A sad isto pokusavaju u fudbalskom klubu.

Скочи на траку са алаткама