Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Napred mladići, kucnuo je čas!

Autor: CZBG, Nemanja M.

Crvena zvezda se u okviru plej-ofa za Ligu Evrope sastaje sa italijanskim predstavnikom, US Sasuolom, a prvu utakmicu danas u 20:45 u Italiji. Naš klub se u ovoj situaciji našao nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona od bugarskog prvaka Ludogoreca, da bi dan posle toga, kao nepovlašćeni u žrebu, dobio za protivnika italijanske zeleno-crne. Sama činjenica da je Sasuolo bio povlašćen, a Zvezda ne, daje neroverdima da slove za favorite pred dvomeč sa Beograđanima, ali ne ostavlja crveno-bele bez šansi.

13906778_1635300553452151_1950566735194082748_n
Zvezda na ovo gostovanje ide u dosta dobroj formi, nakon ubedljivih pobeda u domaćem šampionatu, i po dve pobede i dva nerešena rezultata u regularnom toku kvalifikacija za Ligu šampiona. Pogotovo treba istaći da su nerešeni rezultati sa bugarskim šampionom veoma pozitivna stvar, jer je Ludogorec je ekipa koja je godinama stvara i godinama dominira u bugarskom fudbalu, a i na korak je da drugi put u istoriji zaigra i u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, nakon što je u plej-ofu kvalifikacija savladao češkog prvaka, Viktoriju iz Plzenja, sa 2:0.
S druge strane, Zvezdin rival, Sasuolo, nije odigrao puno takmičarskih utakmica. Serija A još nije počela, tako da su jedina dva zvanična meča neroverdih u ovoj sezoni nerešen rezultat i pobeda u prethodnom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u kom su eliminisali švajcarski Lucern. Prvi meč, odigran u Švajcarskoj, završen je rezultatom 1:1, i u njemu klub iz Modene nije dominirao. Svoj jedini pogodak, Sasuolo je postigao iz jedanaesterca, dok je Lucern svoju priliku sa bele tačke propustio, a uz to i još nekoliko dobrih prilika. Po rezultatu druge utakmice, reklo bi se da su Italijani bili ubedljiviji u njoj, no ipak, Lucern se i u njoj dobro držao. 3:0 iz tog susreta posledica je dobre individualne partije najboljeg i najskupljeg igrača Zvezdinog rivala, Domenika Berardija, i crvenog kartona za švajcarski klub, nakon kog su domaći postigli gol iz penala. Uz ove dve, Sasuolo je odigrao i nekoliko prijateljskih mečeva, od kojih je najzvučniji pobeda nad Milanom, ali je upitno koliko je taj meč merodavan, imajući u obziru to da je on bio prijateljski i to protiv Milana, od kog je ostalo samo slavno ime.
Bez obzira na sve, Zvezda ne sme da potceni protivnika, jer, iako nema pedigre poput Juventusa, Intera, ili Milana, Sasuolo je klub koji se nadigravao sa svim ovim italijanskim velikanima u prošlogodišnjoj Seriji A, i koji želi da dobije priliku da se prvi put u istoriji nadigrava i sa evropskim. Dobio je priliku za to u obliku naše Zvezde, ali se nadamo da će ostale morati da dobije nekom drugom prilikom u nekoj drugoj sezoni, jer velikanu poput Zvezde priliče evropski spektakli, a njih na Marakani odavno nije bilo. I zato, napred mladići, kucnuo je čas da vas ponovo gledamo u Evropi!

Prenos ovog susreta možete gledati na kanalima Arena sporta.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама