Кошарка Кошарка/Вести

Svi Zvezdaši za dalji napredak KKŽ

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

U novom sazivu skupštine KKŽ legendarne igračice kluba, poznati glumci, privrednici, bivši igrači KK, predstavnici navijača.

Vest da je KKŽ Crvena zvezda dobio u utorak novo rukovodstvo, koje predvodi Nataša Kovačevića, heorina srpskog i svetskog sporta, koja će obavljati funkciju predsednice UO, koja je po novom statutu kluba, i čelni čovek crveno-belih, izazvala je veliku pažnju srpske sportske javnosti.

Međutim, iza skupštine koja je donela nove rukovodeće organe KKŽ Crvena zvezda, nalazi se ogroman napor, ali i jedinstvo svih generacija Zvezdaša, koji žele da vrate ovog nekadašnjeg evropskog velikana i pobednika Kupa šampiona na nekadašnje stare staze slave…

Dosadašnja predsednica kluba, i nekadašnja košarkašica Crvene zvezde Anđelka Vukmirović – Radulović , imala je velike zasluge tokom četvorogodišnjeg mandata u inicijalnom podizanju ženskog kluba, koji je praktino od nule u periodu od četiri sezone, stigao do prvog trofeja (kup Milana Cige Vasojevića) u poslednjih 12 godina. Anđelka Vukmirović – Radulović je u utorak imenovana u prvog čoveka Skupštine KKŽ Crvena zvezda.

Sastav i imena koja se nalaze u novom sazivu skupštine KKŽ Crvena zvezda govore da su se u dalje podizanje nekadašnjeg velikana evropske ženske košarke uključile sve generacije crveno-belih, i to iz svih oblasti javnog života, počev od nekadašnjih igračica Crvene zvezde koje su osvojile titulu prvaka Evrope, preko nekadašnjeg proslavljenog igrača Crvene zvezde Branka Kovačevića, Milana Kalinića, poznatog glumca, do Zagorke Žeravice, supruge legende našeg kluba Ranka Žeravice. Sportski direktor koji će biti zadužen za stručni rad i povezivanje svih selekcija KKŽ Crvena zvezda, biće naš proslavljeni trener Zoran Kovačić – Čivija, a u rad su uključeni i navijači kluba, koji imaju dva predstavnika u skupštini KKŽ Crvena zvezda i jednog predstavnika u novoformiranom nadzornom odboru.

Kompletan sastav Skupštine KKŽ Crvena zvezda:

1. Branko Kovačević
2. Anđelka Vukmirović – Radulović
3.Svetozar Obrenović
4. Vukašin Kovačević
5.Snežana Zorić – Mijalković
6. Sofija Pekić
7. Vukica Mitić
8. Zagorka Žeravica
9.Boris Mojsoski
10.Natalija Nikolić – Koturović
11. Petar Jugović
12. Ivica Vidanović
13. Nenad Jovanović
14. Vesna Radojević
15. Ružica Mićić
16. Milan Kalinić
17. Milica Radovanović
18. Ivanka Gajić
19. Jasmina Blažić
20. Marko Lukić
21. Sanja Mazić – Radovanović

Nataša Kovačević je kao predsednica već krenula u oformljavanje UO, koji će brojati najviše 7 članova, i koji bi trebalo da pomogne u normalnom funkcionisanju kluba koji sledeće sezone igra na tri „fronta”, jer će crveno-bele pored domaćeg prvenstva i kupa, nastupati i u regionalnoj ABA ligi.

 

Скочи на траку са алаткама