Košarka Košarka/Vesti

Nataša Kovačević nova predsednica KKŽ!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

KKŽ Crvena zvezda dobio je u utorak novo rukovodstvo, i statut kluba, na čelu kluba u ulozi predsednice, nalaziće se proslavljena, od utorka, bivša košarkašica Nataša Kovačević.

Na Skupštini kluba koja je održana 9.avgusta u prostorijama KKŽ i SD Crvena zvezda u Ljutice Bogdana 1a,, Nataša Kovačević je tokom svog ekspozea saopštila svoju definitivnu odluku da završi igračku karijeru, i da se u potpunosti okreće novom i ogromnom izazovu, a to je vođenje kluba za koji je do danas igrala.

Tokom sednice KKŽ Crvena zvezda, usvojen je novi statut kluba, izglasani članovi Skupštine kluba, nadzornog odobra i disciplinske komsije, a Nataša Kovačević je kao prva dama kluba, krenula u oformljavanje UO, koji će brojati najviše 7 članova, i koji bi trebalo da pomogne u nesmetanom funkcionisanju kluba koji se ponosi brojnim uspesima tokom svoje istorije, i koji je uvek predstavljao predvodnika u srpskoj ženskoj košarci.

Posebnu lepu vest za sve Zvezdaše predstavlja i podatak da su u novom sazivu Skupštine KKŽ brojne proslavljene igračice našeg kluba: Sofija Pekić, Anđelka Vukmirović – Radulović, Vukica Mitić, Snežana Zorić, a član skupštine u novom sazivu je i Zagorka Žeravica, supruga legende KK Crvena zvezda, čika Ranka Žeravice…

Tokom svom uvodnog izlaganja, Nataša Kovačević je iznela svoje ideje i planove vezane za KKŽ u narednom periodu:

Poštovane dame i gospodo, uvaženi članovi Skupštine.

Pre svega želim da vam se zahvalim na poverenju koje ste mi ukazali i da vam se svečano obavežem da ću dati sve od sebe, da ću uložiti svo svoje znanje, umeće, kreativnost i veliki trud da opravdam to što ste jednoglasnom podrškom pokazali da bezrezervno verujete u mene.

Suvišno je govoriti kolika je čast za dvadesetdvogodišnju devojku poput mene da bude na najodgovornijoj funkciji u klubu koji među mnogobrojnim trofejima ima i titulu šampiona Evrope. Zato na ovom mestu, pred vama, ne mogu a da ne priznam da imam malu tremu. To nije posledica straha, već osećaj velike odgovornosti koju ću od danas nositi. Ali, svako ko me bar malo poznaje zna da me to neće sputati već će me samo terati da radim još više i borim se još jače.

Funkcija predsednika KKŽ Crvena zvezda sama po sebi za mene ne predstavlja cilj koji je ovim izborom ostvaren, već samo sredstvo na osnovu koga ću moći da na najkonkretniji mogući način pomognem klubu, a samim tim i ženskoj košarci u Srbiji.

Svesna sam da ću još mnogo toga morati da naučim, da mi shodno mojim godinama nedostaje i iskustva, ali tu se uzdam u vas uvaženi članovi Skupštine i vašu podršku. Kada ovde među vama vidim neke od dama koje su stvarale istoriju ovog kluba imam još više samopouzdanja jer znam da ću u svakom trenutku imati koga da upitam za savet, a dobar savet, zlata vredi.

Takođe, motiva mi neće nedostajati jer mislim da je izlišno da govorim šta za mene predstavlja košarka. Upravo je moja želja da se posle teške nesreće ponovo vratim pod obruče uticala da se oporavim mnogo brže nego što se očekivalo, a ta silna ljubav prema košarci mi je u nekim teškim trenucima davala snagu da prebrodim neke na prvi pogled nesavladive prepreke i vratim se na teren. Više neću biti na parketu, ali mislim da ću u ovoj novoj ulozi još čvršće biti vezana za sport koji mi je dao toliko toga. I to me jako raduje. Jer, ovo će biti prva prilika da deo toga ja vratim košarci. Košarci u Srbiji.

Pred nama je veliki posao i znam da neće biti nimalo lako, ali želim sve da vas uverim da se neću predavati i da neću odustajati samo zato što je nešto teško. To jednostavno nije u mom karakteru i nadam se da će nam takav moj pristup problemima omogućiti da zajedno idemo napred.

Neću okolišati i zato ću odmah pred vama reći da je cilj u narednoj sezoni da ostvarimo rezultat koji bi bio iskorak u odnosu na prošlu. Crvena zvezda je minule takmičarske godine osvojila Kup Milana Cige Vasojevića. Bio je to najmlađi tim koji se domogao pehara u Kupu u istoriji i to je bio prvi trofej za košarkašice u crveno-belom posle 12 godina. Isto toliko Zvezda čeka titulu šampiona države i potrudiću se da svojim zalaganjem igračicama i stručnom štabu stvorim sve neophodne uslove da dođu u priliku da se bore za taj tako željeni trofej.

Sve kontakte koje sam stekla staviću u službu pronalaženja sponzora i donatora, a na tom polju očekujem i vašu maksimalnu angažovanost. Takođe, potrudićemo se na sve načine da ženska košarka ponovo zaživi na malim ekranima. Uz televizijske prenose utakmica ženske košarke bićemo daleko interesantniji sponzorima, pa će i prodaja reklamnog prostora u dvorani Basket city, u kojoj ćemo trenirati I igrati mečeve zahvaljujuci muskom kosarkaskom Klubu, biti moguća.

Postojeći igrački kadar nećemo mnogo menjati, a plan je da sadašnjim mladim i talentovanim košarkašicama pridodamo dve do tri iskusne igračice uz koje bi one mogle brže da napreduju i bolje da sazrevaju i koje bi ekipi donele preko potrebno iskustvo u borbi za trofeje. Oformićemo i pionirsku takmičarsku selekciju koju Crvena zvezda nije imala prethodnih godina. Od juniorki očekujemo odbranu titule šampiona, a od kadetske selekcije plasman na završni turnir prvenstva Srbije.

Stručni štab biće nepromenjen.

Zadatak svih zadataka za mene kao budućeg predsednika kluba biće razvoj Zvezdine škole košarke za devojčice. Želim pre svega masovnost, da se što više naših devojčica bavi košarkom, a sigurna sam da će se iz te masovnosti vremenom izroditi kvalitet, jer talenat bez svake sumnje posedujemo. Maksimalnu podršku u tom cilju tražićemo od lokalne samouprave pre svega u dobijanju besplatnih ili što jeftinijih termina za trening, čime bismo omogućili da članarine budu simbolične a time košarka kao sport dostupnija što većem broju devojčica. Na duge staze, uz kvalitetan stručan rad to će nam doneti mogućnost da igračice za prvi tim crpimo iz sopstvenog pogona. Dobro znam da ćemo morati žestoko da se borimo da zauzmemo vidljivo mesto na tržištu. Odbojka, tenis i ritmička gimnastika su prema poslednjim istraživanjima daleko bolje pozicionirani, naša polazna tačka nije sjajna, ali uhvatićemo se u koštac i sa tim problemom. Koristićemo sve marketinške alate, kroz medije i društvene mreže masimalno koristiti brend Crvene zvezde u tom cilju. Kao prvi korak na tom putu od 21. do 28. avgusta planiran je besplatni kamp za devojčice koji ćemo organizovati na Malom Kalemgdanu i u čiju promociju ćemo krenuti već od danas.

Takođe, potrudićemo se da maksimalno ojačamo klupski menadžment mladim i ambicioznim ljudima. Ideja je da u početnoj fazi u saradnji sa Fakultetom za sport i Fakultetom organizacionih nauka u rad kluba uključimo najbolje studente koji bi volontirali na različitim projektima. Trudili bismo se da od njih stvaramo kvalitetne sportske radnike koje bismo u dogledno vreme angažovali i kao profesionalce.

Veliku pažnju pokloniću međunarodnoj saradnji KKŽ Crvena zvezda koja će se ogledati ne samo u odigravanju prijateljskih utakmica, učešća na kvalitetnim turnirima mlađih kategorija već i stručnom usavršavanju naših trenera. U tom cilju iskoristiću lične kontakte u Mađarskoj, Rusiji, Francuskoj, ali i FIBA Evropi.

Planirano je da razvijemo razgranatu skauting mrežu. Pratićemo mlade i talentovane igračice širom Srbije, ali i u regionu, a za to će biti zadužen Sportski direktor gospodin Zoran Kovačić.

Na kraju, poželeću nam mnogo sreće u budućem radu. Sportisti vole da kažu da se sreća zaslužuje. Zaslužimo je vrednim i napornim radom” rekla je u svom ekspozeu Nataša Kovačević.

KKŽ Crvena zvezda kao osvajača nacionalnog kupa i finalist domaćeg prvenstva, koji ima daleko najmlađi tim u seniorskoj konkurenciji, u narednoj takmičarskoj sezoni očekuje i takmičenje u regionalnoj ABA ligi, a svi izazovi biće mnogo lakše rešivi, sa novoformljenom upravljačkom strukturom kluba, koja je predvođena Natašom Kovačević spremna za brojna iskušenja koja očekuju crveno-bele u godinama koje dolaze.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama