Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Voždovac 3:0 (2:0)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fucbaleri Crvene zvezde zabeležili su i treću uzastopnu pobedu u prvenstvu, i na taj način učvrstili su čelnu poziciju na tabeli Superlige.

540-czv-vož-321.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 6.873
Sudija: Nemanja Petković (Beograd)
Strelci: Vieira u 33′ (pen)  i u 73′ i Le Talek u 44′

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Fibel, Le Talek, Ristić, Donald, Poletanović, Katai, Mouče, Ruiz, Vieira.
Rezerve: Supić, Petković, Al. Luković, Rendulić, An. Luković, Srnić, Sikimić.

Voždovac: Milošević, Mihajlov, Sinđić, Ivković, Ćirković, Blagojević, Pavlović, Georgijević, Putičanin, Zec, Dražić.
Rezerve: Popović, Stojanović, Jovanović, Petrović, Srećković, Boljević, Radović.

Crvena zvezda nastavlja tamo gde je stala u prvenstvu.  Trener Miodrag Božović je po prvi put Damjana Le Taleka postavio na poziciju štopera, dok su u veznom redu igrali Donald, Poletanović i Katai. Prvi deo meča bio je miran, ne računajući nekoliko grubih startova igrača Voždovca nakon kojih je glavni arbitar pokazivao javne opomene.  I upravo to se i obilo o glavu gostima, koji su u 28′ minutu ostali sa igračem manje, nakon što je Putinčanin zaradio drugi žuti karton. Od tog trenutka, Crvena zvezda je bila apsolutno dominantna. Nakon akcije Vieira i Ruiza, Zvezdin krilni fudbaler je oboren u kaznenom prostoru, a siguran sa bele tačke bio je Hugo Vieira, koji tako i na trećoj uzastopnoj utakmici postiže gol.

Imao je Portugalac priliku i nekoliko minuta kasnije, ali je pogodio spoljni deo mreže, kao i Mouče nakon akcije po desnoj strani. Aleksandar Katai je i na ovom meču pokazao kakav je majstor, i nakon njegovog prelepog driblinga Hugo je mogao da postigne i drugi gol, ali je sjajno intervenisao golman Milošević. U završnici poluvremena, tačnije u 44. minutu, Le Talek je povisio Zvezdinu prednost na 2:0, i to golom glavom posle kornera.

Već tada je bilo jasno da je svaka dilema oko pobednika rešena. U drugom poluvremenu, po jakoj kiši igralo se dosta mirno, a šanse za gol imala je isključivo Crvena zvezda, jer gosti sa Voždovca nijednom nisu zapretili Damiru Kahrimanu. U najviše prilika bio je Hugo Vieira, ali često mu je malo nedostajalo da postigne drugi gol, ili je dobro intervenisao golman Milošević. Ipak, u 73. minutu nakon centaršutaMiloša Cvetkovića, Hugo je sjajno glavom zahvatio loptu i pogodio mrežu. Do kraja utakmice, šansu su dobili i Slavoljub Srnić, Predrag Sikimić i Andrija Luković, a najbolja prilika za četvrti gol propuštena je u samoj završnici utakmice, kada jePoletanović pogodio sttaivu nakon udarca sa distance.

Već za vikend se igraju utakmice 5. kola, a Crvena zvezda će gostovati Radničkom iz Niša.

Foto galeriju možete pogledati OVDE.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама