Фудбал Фудбал/Вести

Zvezda osvojila i Mađarsku!

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Generacija 2001 predvođena trenerom Mirkom Bunjevčevićem osvojila je još jedan turnir u nizu. Nakon Bad Kisingena u Nemačkoj i Fažane u Hrvatskoj (oba turnira odigrana tokom juna) i u novu sezonu ekipa je ušla trijumfalno.

540-turnir-ma]arska2016.jpg

U poznatoj mađarskoj banji Gyula, u fenomenalnim fudbalskim uslovima, susrele su se najbolje Akademije iz Mađarske, Rumunije i Srbije. Naša ekipa je u polufinalu savladala šampiona Mađarske u uzrastu 2001, ekipu Honveda sa 3:1 a u finalu smo pobedili Ardealul Kluž iz Rumunije sa 2:0. Marko Dedijer je proglašen za najboljeg igrača turnira a Luka Krstović je proglašen za najboljeg golmana.

– Prijatno sam iznenađen uslovima koje smo imali tokom turnira, sve je bilo na perfektnom nivou. Što se tiče protivnika, utakmica sa Honvedom je bila finale pre finala. Moja ekipa je pokazala zavidnu formu nakon samo tri nedelje priprema. Fizički nismo još maksimalno spremni, ali prvenstvo počinje tek 27. avgusta. Naravno, kao i sve Zvezdine selekcije, očekujemo borbu za titulu. Zahvaljujem se domaćinima na vrhunskom gostoprimstvu, a dobili smo poziv da i sledeće godine učestvujemo na ovom turniru– izjavio je trener generacije 2001 Mirko Bunjevčević, trener igrača za koje se trofeji prosto lepe.

Igrači koji su osvojili turnir su:

Krstović Luka, Tasić Veljko, Eraković Strahinja, Šarenac Nikola, Stajić I. Nikola, Vasić Nikola, Savić Nikola, Đorđević Rastko, Petrović Luka, Stojanović Mateja, Ajdinović Edin, Rajović Andrija, Radovanović Andrija, Šejić Uroš, Dedijer Marko, Jeremić Nikola, Burmaz Borisav, Kupusović Njegoš, Todorović Luka,  Velikić Luka.

Treneri :

Bunjevčević Mirko, Đorđević Miloš.

Čestitamo igračima i stručnom štabu i nadamo se da će i ova generacija iznedriti igrače za naš prvi tim.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама