Фудбал Фудбал/Вести

Ristić – Treba nam podrška navijača

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Standardan na poziciji levog beka u prvenstvu ove sezone je Mihailo Ristić.

540-rile-4214.jpg

Na novu ulogu fudbaler koji je do sada igrao u veznom redu polako se privikava. Utakmicu u Lučanima, Mihailo Ristić će pamtiti i po dve asistencije.

– Gde je Ibanjez stao, ja sam nastavio, makar što se tiče asistencija. Međutim, postoji više segmenata igre, nije sve u ofanzivi. Mislim da pozadi nisam bio dobar i da mogu mnogo bolje. Protivnički igrač mi je pravio dosta problema. Prvi gol je moja greška jer sam loše bio postavljen. Ali, shvatam gde grešim, to je najbitnije. Polako se privikavam, svi znaju koliko sam bio tvrdoglav po tom pitanju, ali u glavi sam prelomio da mogu da igram beka, i trudim se da se fokusiram, da što više informacija upijam, kao i saveta. Imam uz sebe iskusnije igrače, pričao sam i sa Ibanjezom dok je bio tu, pričam i sa Anđelkovićem, oni znaju mnoge stvari, a ja sam još mlad – rekao je Ristić.

Zahtevi su svakako drugačiji u odnosu na one na koje je Mihailo navikao.

– Mnogo se trči. Ima dosta duela, dosta sprinteva, zahtevna je pozicija. Ali, ne bih voleo da budem bek koji samo stoji. Zvezda treba da igra ofnazivno, da napada, probija, i bekovi tu imaju svoju ulogu.

Uprkos gustom rasporedu, Zvezda je uspela da se domogne prvog mesta na tabeli, a uskoro sledi i novi evropski izazov.

– Paklen je tempo, igramo svaki treći dan, ali tako i treba da bude u Zvezdi. Mislim da nam je potrebno još utakmica, kao i prethodne sezone, da uhvatimo formu. Za sada nam dobro ide, na prvom smo mestu, ali još nismo u top formi – smatra Ristić.

Svako Zvezdino dete zna koliko je podrška publike značajna, a Mihailo poziva navijače da dođu na duel protiv Voždovca.

– Kao i uvek, svaku utakmicu u gostima igramo kao da smo kod kuće. Navijači su nam velika podrška, i nadam se da će doći i protiv Voždovca. Protiv Metalca je bila uvertira za Ludogorec, naredne dve utakmice su uvertira za Sasuolo. Podrška nam puno znači i očekujem ispunjene tribine protiv Voždovca – jasan je Ristić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама