Fudbal Fudbal/Vesti

Mijailović – Moramo biti strpljivi

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je da je posle eliminacije od Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampina potrebno podržati ekipu i da u budućnosti rezultati sigurno neće izostati.

540-predsednik3-32.jpg

– Vidim da se u delu javnosti pravi odijum u odnosu na Zvezdu. Posle 2:2 u Razgradu vladalo je opšte zadovoljstvo i euforija, mada je naš trener upozoravao da ništa nije gotovo. Posle istog rezultata u Beogradu i ispadanja nakon produžetaka, odjednom, prema delu javnosti, u Zvezdi ništa ne valja. Ali, u sportu, u fudbalu, neko mora da izgubi i ovog puta smo to bili mi, ali igramo i borićemo se i dalje. Zaštitićemo ekipu i stručni štab i pružiti im podršku jer Zvezda je još u Evropi. Pozivam sve navijače da pomognu timu na svakom meču koji sledi i da pruže podršku kakvu su pružali u svim prethodnim mečevima – domaćim i međunarodnim – kaže predsednik Crvene zvezde.

Mijailović je ukazao i na mnoge pozitivne stvari koje su urađene u prethodnom periodu.

– Osvojili smo šampionsku titulu, prvi put posle ko zna koliko vremena godinu smo završili sa pozitivnim stanjem. Prihodovali smo 14 miliona evra, značajno smanjili dug kluba i bili u prilici da se borimo za Ligu šampiona. Ove sezone je neuporedivo bolje jer Zvezda još nije poražena u standardnih 90 minuta igre. Sačuvali smo šampionsku ekipu i tim je pojačan praktično bez ikakvog troška u prelaznom roku igračima iz ozbiljnih sredina. Mouče je došao iz šampiona Argentine, Kanga iz drugog tima Rusije, Ruiz iz trećeg tima Ukrajine. Još cela jedna generacija mladih asova stasava u prvom timu, tako da sada Zvezda praktično ima dva kvalitetna tima i igra dobar fudbal .

Zvezdin predsednik poziva na strpljenje.

– U Ligu šampiona se ne ulazi preko noći. Zato ne treba upadati u zamke trenutnog raspoloženja već treba raditi strpljivo. Bar Zvezdina istorija o tome rečito govori. Neophodan je kvalitetan i višegodišnji rad. I mislim da navijači u suštini to prepoznaju. Zato ih pozivam da pomognu treneru, ekipi i klubu svojom podrškom, a rezultati neće izostati – uveren je Zvezdin predsednik, koji je objasnio i situaciju oko Luisa Ibanjeza.

– Mi smo dogovorili transfer Luisa Ibanjeza i od tih sredstava praktično obezbedili novac za plate pojačanja. Njegova obaveza prema Zvezdi je do kraja evropskih kvalifikacija, a odluku o vremenu realzacija transfera doneće stručni štab – reči su Mijailovića.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama