Фудбал Фудбал/Вести

Moučeova vrela krv proključala u Razgradu: Uvek ću braniti svog saigrača, bilo na terenu ili van njega! (VIDEO)

Izvor: Mozzartsport

“Tako da nema veze ko je u pitanju, bilo Katai ili neko drugi uvek ću ga braniti”, rekao je Argentinac

Delije su do sada videle samo deo fudbalskog umeća Pabla Moučea, ali je i to bilo dovoljno da se jasno vidi šta će Argentinac moći da pruži Zvezdinoj pubilici onda kada bude fizički potpuno spreman.

Južnoameričke fudbalere krasi pravi ratnički temperament, a takav je slučaj i sa nekadašnjim ljubimcem navijača Boke Juniors, koji je bio jedan od glavnih aktera koškanja u finišu utakmice između Ludogoreca i Crvene zvezde u Razgradu, kada su igrači bugarskog kluba napali Aleksandra Kataija, a Mouče prvi skočio “u vatru” za saigrača.
“Uvek ću braniti svog saigrača, bilo na terenu ili van njega. Mi smo tim, mi smo jedna grupa koja se bori za iste ciljeve, delimo ista osećanja. Tako da nema veze ko je u pitanju, bilo Katai ili neko drugi uvek ću ga braniti”, rekao je Mouče.

Kratak boravak u srpskoj prestonici bio je dovoljan arentinskom asu da shvati da je uradio pravu stvar dolaskom u najtrofejniji srpski klub.
“Veoma sam srećan što sam ovde. Osećam se veoma prijatno, odmah sam video da je ovo veliki klub. Imamo velika očekivanja u budućnosti, vidim da je tim potpuno posvećen ostvarenju svih ciljeva koje smo postavili zajedno na početku. Koncentrisani smo na svakom treningu, svakom meču, da uradimo ono što trener očekuje od nas. Srećan sam zbog lepe dobrodošlice od svih iz kluba, počevši od trenera, predsednika i naravno navijača. Nadam se da ću svima vratiti to kroz svoje igre na terenu”.

Ludogorec čeka puna Marakana, ali je to nešto sa čim se Mouče već susretao, posebno u Argentini, gde je atmosfera nalik onoj koju prave Zvezdine Delije.
“Hvala Bogu i ranije sam imao to iskustvo da igram pred velikim brojem ljudi na stadionu. Uvek je bilo dosta navijača kada sam igrao za Boku u Argentini ili Palmeiras u Brazilu. Publika ovde je sjajna i sviđa mi se što dolaze u velikom broju da nas podrže. Osećam tu energiju i vrelinu na terenu. Očekuju nas važne utakmice u narednim danima i nadam se da će ih što više doći i pomoći nam. Nemam velikih problema sa prilagođavanjem na novu sredinu, poslednje četiri godine igram van rodne Argentine, pa mi je sad lakše da se adaptiram na nove timove, različite kulture i naravno različite jezike i tradicije. Tu je i Luis Ibanjez koji mi mnogo pomaže. On je mnogo samnom pričao i pre dolaska i dosta me motivisao da dođem u Zvezdu”.

Sa kvalitetima Pabla Moučea odlično se upoznao i legendarni as i bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, koji je sa njim sarađivao u turskom Kajzeriju. Reči hvale za ljubimca Zvezdine publike ima i argentinski fudbaler.
“Imam samo najlepša sećanja na Prosinečkog. Gde god da pričam o njemu, u bilo kom razgovoru, pa čak i u Argentini, ističem da je on jedan od najboljih trenera sa kojim sam radio. On mi je dosta pomogao u toj jednoj sezoni u kojoj smo sarađivali u Turskoj. Verovao sam mu, a on je od mene izvukao ono najbolje na terenu. Zahvalan sam mu za sve, a posebno i za njegove komentare kada je čuo da dolazim u Zvezdu”.

Beograd prija Argentincu.
“Volim da provodim vreme sa svojom porodicom. Uživamo u šetnjama kroz grad. Idemo u restorane, parkove, tržne centre, volim da šetam sa svojim sinom. Ovo je lep grad i srećan sam što imam priliku da uživam u njemu”, rekao je Mouče.

[youtube id=”TGHmg75k-G8″]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама