Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda lagano do prve pobede u šampionatu

Autor: CZBG

Lepršavo, lepo i efikasno Možda i najbolja tri prideva koja opisuju Zvezdinu igru večeras. Na našem stadionu, večeras je pao Metalac iz Gornjeg Milanovca, na kraju 3:1 (2:0)

Pred nešto malo više od sedam hiljada gledalaca, Crvena zvezda je nastupila u sledećem sastavu: Kahriman, Petković, Ristić, Rendulić, Luković, Poletanović, Babunski, Kanga, Ruiz, Plavšić i Vieria. Kao što se može i zaključiti, opet je Grof promešao karte, ali sada je špil delovao moćno, naročito na sredini terena gde nije postojala loša ili slabija karika. Prodirali su Plavšić i Ruiz po bokovima, Poletanović je lepo zatvarao, Babunski i Kanga pravili sitni vez. Kada se tako igra, zna se šta čeka protivnike na Marakani. Za prvih 15 minuta smo videli više akcija nego na celoj utakmici protiv Napretka pre sedam dana. Rezultat toga je i rano vođstvo. Babunski je šutirao, lopta se odbila do Ruiza koji je matirao nemoćnog golmana Belića. Rano vođstvo je je još više motivisalo naše igrače koji su igrali opuštenije, a prilike su se ređale dok Hugo nije odlučio da prekine golgeterski post i povisi na 2:0.

Drugo poluvreme je donelo manje sadržaja što je i logično, ali je Zvezda nastavila da  igra na dosta visokom nivou i nagrađena je golom Poletanovića. Božović je odlučio da šansu pruži Sikimiću, Le Taleku i mladom Andriji Lukoviću. Do kraja je Metalac smanjio posle greške kapitena Lukovića.

Lepa uvertira za utorak i najbitniji meč posle osam godina. Samo hrabro momci !!

[youtube id=”b1j-in-Z7A8″]

CRVENA ZVEZDA – METALAC 3:1 (2:0)
/Ruiz 14, Vijeira 37, Poletanović 68 – Mladenović 78/

Beograd
Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 7.120
Sudija: Nemanja Gajdobranski (Novi Sad)

CRVENA ZVEZDA (4-14-1): Kahriman – Petković, Rendulić, Luković, Ristić – Poletanonović – Plavšić, Babunski (od 83. Luković), Kanga, Ruiz – Vijeira (od 63. Sikimić)

METALAC (4-1-4-1): Belić – Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović – Panić – Mijić, Stojanović (od 63. Mladenović), Rovčanin, Mitrović (od 58. Gočanin) – Kaisedo.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама