Фудбал Фудбал/Вести

Vučićević angažovan u skladu sa pravilima

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda obaveštava javnost da je angazovao igrača Vanju Vučićevića kao slobodnog igrača u skladu sa Pravilnikom o registraciji igrača FSS i  izražava čvrsto uverenje da će eventualni spor nastao ovom prilikom biti rešen u korist našeg kluba i igrača.

vanja.jpg

Čitav problem je nastao usled nejasnog i nestručnog ugovora koji je FK Čukarički sastavio i zaključio sa Vučićevićem februara 2014, a u kome stoji da “ugovor ističe 31.12.2016, odnosno prvog dana letnjeg prelaznog roka 2016. godine”. U pravu je poznato pravilo da ukoliko postoje kontradiktornosti u jednoj rečenici veću snagu i težinu uvek ima poslednji deo rečenice u odnosu na prvi, odnosno ono što je navedeno na kraju te rečenice a naglašeno je da ugovor ističe prvog dana letnjeg prelaznog roka 2016 godine. Osim toga, u pravu je poznato da u slucaju nejasnoca nekog ugovora, uvek se veca snaga daje onom ko je ugovoru pristupio, a to je igrač Vučićević, u odnosu na onoga ko je ugovor sastavljao, a to je FK Čukarički.

Na osnovu svega toga su i naš klub i igrač Vučićević sa pravom tumačili da je igračev ugovor sa FK Čukarički istekao prvog dana ovog letnjeg prelaznog roka. Igrač je putem pošte podneo zahtev za izdavanje ispisnice i sa tim dokumentom se registrovao za FK Crvena Zvezda, čime je u potpunosti ispoštovana procedura regulisana pravilnicima FSS.

FK Crvena zvezda će sačekati konačnu odluku po ovom pitanju, uz čvrsto uverenje da će i organi FSS prepoznati ovu pravnu normu i doneti odluku da Vučićević može da bude registrovan za naš klub.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама