Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Katai i Kanga majstorijama doneli pozitivan remi Crvenoj zvezdi

Autor: CZBG

Crvena zvezda remizirala je u Razgradu i ostvarila odličan rezultat pred revanš u Beogradu.

222 ludogorec

Počelo je standardno što se tiče Zvezde. Nepovezano i previse lagodno. Ali nismo bili kažnjeni na početku. Nekoliko poluprilika protivnika nisu našli svoj put prema golu Kahrimana. Naš tim je takodje imao nekoliko poluprilika ali Kanga i Katai nisu uspeli da ozbiljnije priprete. Odbrana Zvezde je ponovo bila na vetrometini ali sve do gola u 43. minutu odlicno je izlazila na kraj sa brzim i konkretnim napadačima kluba iz Razgrada. Sa druge strane, sramotan pristup naša dva igrača koji su trebali držati sredinu defanzivno. Donald i La Talek ležernom igrom, trčanjem tempom koji se ne dopušta ni u pjetlićima i nezainteresovanošću da iste stvari promijene, su pokazali da definitivno nije sve do odbrane naše ekipe. Sve ovo je kulminiralo golom domaćina kada je Kafu bez problema primio loptu pored naših uspavanih srednjaka i individualnim kvalitetom doneo vodstvo svojoj ekipi. Jedinu prolaznu ocenu u prvom poluvremenu od naših igraca mogu dobiti Mouče, koji je pretrcao više od naša dva zadnja vezna zajedno, naravno ne računajuci njihovo iritantno alibi trčanje, kao i naša dva štopera.

333Ludogorec

Našim igračima na odmoru kao da je neko ulio dodatnu energiju. Krenuli su mnogo bolje, konkretnije. Bolje i pametnije trčanje rezultiralo je da preuzmemo inicijativu. I onda majstorija Kataia. Nas velemajstor je na asistenciju Cvetkovića promešao odbranu suparnika i loptu smestio u donji levi ugao domaceg gola.

Od tada Zvezda kreće još Jače i Mouče ne uspijeva da stigne da odreaguje glavom na praznu mrezu posle asistencije Srnića. No nije se dugo čekao na novu radost Delija. Kanga je vrhunskim udarcem sa 25 metara donijeo prednost Zvezdi. Tada se činilo da ce crveno beli zakucati i poslednji ekser u kovčeg domacina ali do toga ipak nije došlo. Posle nove nepažnje naše ekipe domaćini su „na frku“ postigli izjednačujući gol i tako postavili konačan rezultat.

444ludogorec

Crvena zvezda izborila je odličan rezultat pred revanš u Beogradu zahvaljujući pola sata dobre igre u drugom poluvremenu i majstorijama Kange i Kataia. No ostaje razlog za oprez zbog više nego loseg prvog poluvremena i loseg kretanja igrača sredine terena. Sve u svemu, Zvezda je pokazala da Ludogorec nije bauk i sve ce biti u njenim rukama na revanš utakmici pred punim tribinama stadiona Rajko Mitić.

LUDOGOREC – CRVENA ZVEZDA 2:2 (1:0)
/Kafu 43, Kešeru 76 – Katai 47, Kanga 66/

Razgrad;
Stadion: Ludogorec Arena;
Gledalaca: 8.000;
Sudija: Martin Strongbertson (Švedska);

LUDOGOREC (4-2-3-1): Stojanov – Minev, Moci, Plastun, Natanijel – Đakov, Saša (od 75. Kešeru), Kafu, Marselinjo, Vanderson – Lukoki (od 67. Kešeru);

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman – Cvetković, Fibel, Rendulić, Ibanjez – Le Talek, Donald – Srnić, Katai (od 88. Sikimić), Kanga – Mouče (od 67. Ruiz)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama