Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Remi na startu prvenstvene sezone!

Autor: CZBG, Milan P.

Postalo je tradicija da Crvena zvezda sezonu u Super ligi otvara remijem. Napredak je sa stadiona ”Rajko Mitić” odneo bod, iako je na početku drugog poluvremena imao vođstvo od dva gola prednosti. Strelci za Kruševljane bili su Marko Gobeljić i rezervista Aleksa Vukanović. Za beogradske crveno-bele golove su postigli Srđan Plavšić i Predrag Sikimić. Pred ovaj meč Miodrag Božović izvršio je brojne promene u igračkom kadru. Van protokola su ostali Gelor Kanga, Mičel Donald i Luis Ibanjez, kao i Aleksandar Katai, dok je Ugo Vijeira meč počeo sa klupe.

Taktika Napretka nije se mnogo razlikovala od onoga što su fudbaleri Valete pre samo nekoliko dana prikazali na najvećem srpskom stadionu. Čarapani su poklonili posed lopte crveno-belima, čekajući svoju šanse iz kontranapada. Mora se priznati da su na taj način u dobrom delu meča uspevali da ugroze Crvenu zvezdu, čija je odbrana još jednom pokazala sve svoje slabosti. Utakmica je otvorena lepom akcijom Džona Ruiza i Srđana Plavšića u 10. minutu, nakon čega je Slavoljub Srnić propustio veliku priliku da postigne pogodak. Samo dva minuta kasnije viđena je nova dobra akcija u kojoj je učestvovao Srđan Plavšić. Pokušao je Marko Poletanović, ali je njegov šut izblokiran. Nastojala je Crvena zvezda u tim trenucima da presingom na polovini rivala natera fudbalere Napretka na greške. To je donekle i uspevalo crveno-belima, ali tu prednost nisu materijalizovali. U 19. minutu prvi put preti Napredak. Urošević se lepo oslobodio Petkovića, ali njegov centaršut nije uspeo da iskoristi Ndiaje. Posle toga tempo utakmice je znatno opao. Viđena je dosta statična igra na obe strane, te nije bilo većih prilika. Onda u 42. minutu, kao grom iz vedra neba, sevnula je kontra Čarapana. Aleksandar Luković je izašao visoko, ostavivši dosta prostora iza sebe. To je iskoristio Marko Gobeljić, kome nije bilo teško da savlada Damira Kahrimana.

Tamo gde su stali na kraju prvog, nastavili su gosti početkom drugog poluvremena. Ndiaje je uputio dobar pas, Aleksa Vukanović bio je bolji u duelu od Mihajla Ristića i bez problema smestio loptu u mrežu. 2-0 za Napredak u 47. minutu! Duvala je promaja u odbrani Crvene zvezde na sve strane. Preslikana situacija iz utakmice sa Valetom. Dodajmo tome i nekonkretnu igru u napadu i eto razloga zašto je na početku drugog dela igre Crvena zvezda bila u potpunom nok-daunu. U napadu je nedostajao završni pas, malo kreacije i ideje kako probiti odbranu Kruševljana. Trgao je iz letargije svoju ekipu Srđan Plavšić u 60. minutu, spektakularnim pogotkom sa tridesetak metara. Treba reći da on je bio najagilniji i najkonkretniji igrač Crvene zvezde u prvih sat vremena utakmice. Nakon postignutog pogotka je, valjda kao nagrada za sve što je prikazao na terenu, bio izmenjen. Na klupu se preselio i Slavoljub Srnić. Umesto njih dvojice na terenu su se našli Ugo Vijeira i Pablo Mouče. Uzvratio je Napredak novom odličnom prilikom u 70. minutu. Jovan Markovski je proigrao Ndiajea, ali je Kahriman pravovremenim izletanjem sprečio novi pogodak gostiju. Do izjednačenja izabranici Miodraga Božovića dolaze u 81. minutu. Predrag Sikimić je bio strelac, na vrlo lepu asistenciju Pabla Moučea. Do kraja beležimo još pokušaje Damijena Le Taleka i Uga Vijeire. Ipak, bilo je to nedovoljno da bi crveno-beli odneli ceo plen.

Definitivno navijači kluba iz Ljutice Bogdana nemaju mnogo razloga za optimizam pred nastavak evropske odiseje. Valeta i Napredak izveli su pokaznu vežbu kako treba igrati protiv Crvene zvezde. Sve mane Zvezdinog neuigranog tima izašle su na videlo. Biće potrebno mnogo truda i umeća, ali i doza sreće, pulenima Miodraga Božovića da bi se iz Razgrada vratili neporaženi.

Crvena zvezda – Napredak 2:2
(Plavšić u 60. i Sikimić u 80. ; Gobeljić u 42. i Vukanović u 47.)

Stadion ”Rajko Mitić”

Sudija: Vlado Glođović

CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Petković, Fibel, Luković, Ristić – Le Talek, Poletanović – Srnić, Plavšić, Ruiz – Sikimić.

NAPREDAK: Petrović – Varga, Simonović, Frimpong, Projić – Šljivić, Vulić, Markovski, Urošević, Gobeljić – Ndiaje

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama