Fudbal Fudbal/Vesti

Marko Poletanović: Delije su najbolje na svetu

Izvor: zvanični sajt FK Crvena zvezda

Nema mnogo vremena za svođenje računa posle remija sa Napretkom. Igrači se slažu u jednom – borbenost je bila na visokom nivou, ali ima još prostora za napredak u igri.

Debitant u crveno–belom Marko Poletanović žali za dve dobre šanse koje nije iskoristio.

– Vrlo teška utakmica, i sami ste videli da su se oni mnogo povukli, napad ih nije zanimao i čekali su našu grešku. Dva puta su na taj način iskoristili kontru. I pored toga vratili smo se u utakmicu i napravili još nekoliko šansi. Šef je tražio od nas čim izgubimo loptu da pritisnemo njihove igrače. Prvih dvadeset minuta smo to odradili dobro, ali kasnije smo malo izgubili snagu i nismo na sve lopte stizali. Baš zato smo i primili prvi gol, nismo dobro odradili presing. Prva je utakmica i još nismo spremni sto posto. Ipak, pokazali smo karakter u teškom trenutku, ali nismo imali sreće ovog puta. Nadam se da će nam se vratiti u utorak u Bugarskoj. Što se tiče moje igre smatram da uvek može bolje, ali generalno sam zadovoljan svojim debijem na Marakani. Žao mi je što nisam bolje iskoristio dve šanse koje sam imao, trebalo je bolje da odreagujem, ali nadam se da će se to sve popraviti sledeći put – rekao je Zvezdin novajlija.

Jedan od najboljih igrača na utakmici protiv Napretka Mihailo Ristić preuzeo je na sebe krivicu za drugi gol.

– Naravno da nisam zadovoljan remijem, ništa osim pobede na našem stadionu ne dolazi u obzir. Ipak, zalaganje i borbenost cele ekipe su bili na visokom nivou. Bili smo blizu da pred kraj postignemo i treći pogodak. Ovo je prva utakmica posle dužeg vremena na kojoj sam odigrao svih 90 minuta, dao sam sve od sebe da se pokažem dobro na novoj poziciji. Lično smatram da sam kriv za drugi gol, njihov igrač mi je otrčao iza leđa. Radiću na tome da to popravim, a ekipa će kroz prvenstvo samo da napreduje i da podiže formu. Raspored nam je gust, ali imamo dosta igrača i u bilo kom trenutku svako podjednako dobro može da odgovori na sve zahteve trenera – izjavio je Ristić.

Koreografija kojom su Delije ispratile ekipu na put u Bugarsku je najlepši momenat sa sinoćne utakmice.

– Ne bih da komentarišem mnogo jer svi znamo kako je bilo prošli put kada su pustili pesmu „Ponosan budi“. Ovakve emocije mogu da izazovu samo naši navijači – rekao je Mihajlo Ristić i dodao da je ovo odlična prilika da novi igrači vide da na Marakani podrška nikada ne izostaje.

– Sada sam se uverio i lično u sve priče da su Delije najbolji navijači. Mnogo nam znači njihova podrška pred put u Bugarsku. Ovde je sve osim pobede neusepeh, ali navijači su nas i posle ovog remija podržali i to na ovako lep način. Oni su naš dvanaesti igrač i najbolji navijači na svetu. Svi znaju ko su Delije, ne treba trošiti reči– rekao je Poletanović.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama