Кошарка Кошарка/Вести

Novi centar Crvene zvezde – Ognjen Kuzmić!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Srpski centar i bivši igrač Unikahe, Golden Stejta i Panatinaikosa, Ognjen Kuzmić, novi je igrač KK Crvena zvezda.
Kuzmić je sa crveno-belima u utorak uveče potpisao trogodišnji ugovor.
Reprezentativac Srbije, za koju je nastupao na EP u Francuskoj, rođen je 1990.godine u Doboju, visok je 214 centimetara, a prve ozbiljnije košarkaške korake napravio je u banjalučkom Borcu još 2007.godine. Put ga je preko španskih klubova Unikahe i Huventuda, odveo do NBA lige, u kojoj je od 2013. godine nastupao za Golden Stejt Voriorse, paralelno i za razvojni tim te NBA ekipe “Santa Kruz”
Kao član reprezentacije Srbije, 2014.godine nije nastupao na SP u Španiji zbog povrede fibule, a za nacionalni tim prve mečeve odigrao je tokom leta 2105.godine tokom priprema i kasnije na EP u Francuskoj.
Prošlu sezonu proveo je u ekipi Panatinaikosa, a u narednoj sezoni nosiće crveno-beli dres aktuelnog šampiona ABA i KLS lige, i predstavnika Srbije u Evroligi i biće veliki adut trenera Radonjića ispod koša.
KK Crvena zvezda nakon angažovanja dvojice bivših igrača Golden Stejta, Dženkinsa i Kuzmića, nastavlja sa aktivnostima u prelaznom roku, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena, putem zvaničnog sajta kluba.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама