Fudbal Fudbal/Vesti

Luković: Navijači, treba nam vaša podrška

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Kapiten našeg tima, Aleksandar Luković je u prvoj utakmici protiv La Valete pokazao koliko njegovo iskustvo znači ekipi. Bodrio je saigrače i podigao im samopouzdanje, posle primljenog gola, dovoljno za preokret na Malti. U revanšu, kaže, ne sumnja u pobedu.

– Iako imamo prednost još uvek ništa nije gotovo. Videli smo da ekipa La Valete ima solidan tim i da su nas u prvom delu utakmice namučili. Ipak, nama je najbitnije da smo obezbedili prednost pred revanš. Siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu pružati sve bolju igru. Ovo je tek početak, ekipa je u stvaranju, imamo odlična pojačanja i verujem da će sve doći na svoje mesto. Prema sebi sam uvek kritičan pa sam možda i previše kritikovao igru koja nam je donela pobedu i bila sve bolja kako je meč odmicao. Ponelo me je i to što ovde nema šanse za popravni, kako se pokažete u 180 minuta je jedino presudno. Ulog je veliki – kaže Luković.

Kapten veruje u podršku navijača.

– Pred revanš je najbitnije da uđemo maksimalno koncentrisano u utakmicu. Već znamo rivala i koliko oni mogu. U utorak očekujem odličan fudbal i pun stadion. Sada nam je najpotrebnije da navijači veruju u nas, a mi ćemo im pružiti još bolju igru i pobedu. Tempo je jak na samom početku sezone. Domaće prvenstvo počinje 23. jula, a nadam se da ćemo već 26. odmeriti snage sa nekim od protivnika u trećem kolu i baš zato će nam podrška sa tribina mnogo značiti – rekao je Aleksandar Luković

U petak u podne održava se žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Pred žreb se nadam nikom i svakom. Nemam posebnu želju koga bih voleo da izbegnemo ili dobijemo jer su sve to ekipe sa kojima možemo da igramo, približnog su kvaliteta. Neke poznajem više, neke manje, ali činjenica da su to sve prvaci svojih zemalja dovoljno govori. Možda jedino ne bih voleo da za protivnika dobijemo Olimpijakos, više zbog prijateljskih odnosa između navijača i klubova, ali, naravno, i zbog samog kvaliteta ekipe.

Navijači će biti ključni igrač na prvoj evropskoj utakmici ove sezone na domaćem teren. Sezonske karte važiće za revanš meč protiv Maltežana.

– Raduje me to što prodaja karata ide odlično. I navijači su se, kao i mi, uželeli ovakvih utakmica. Velika nam je prednost što igramo na Marakani, pred svojim navijačima. Pretpostavljam da igrači La Valete nisu nikad, ili su retko imali priliku da igraju u ambijentu kakav je na našem stadionu. To je već njihov problem, nama je samo dodatni motiv. Kada istrčiš na punu Marakanu imaš jaku motivaciju i želju da napraviš dobar rezultat i da ljudi odu zadovoljni sa stadiona. Voleo bih da već sada dođe što više navijača. Da ne čekaju svi treće kolo ili neke kasnije utakmice. Već sada nam je potrebna podrška, da svi budemo kao jedan i da probamo da napravimo nešto u Evropi – zaključio je Zvezdin kapiten.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama