Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda slavila na Malti

Autor: CZBG

Počeli su fudbaleri Crvene zvezde uspešno kvalifikacije za Ligu šampiona. Nakon devet punih godina Zvezda je ponovno zaigrala kvalifikacije u pokušaju da se izbori za učešće u ovom eminentnom takmičenju. Protivnik je bila ekipa Valete koja je savladana rezultatom 2:1 (0:1).

Ipak, prvo poluvreme nije nagoveštavalo srećan kraj. Za 45 minuta Zvezda je stvorila samo jednu jedinu priliku (Vieira) iako je imala u većini tog dela igre loptu u svom posedu. Nekako je sve to izgledalo tromo, sporo, neuigrano. Pasovi su bili netačni i nervoza se uvukla među naše igrače. Iskoristili su to domaći već u 15. minutu i odličnim golom Falkonea došli u vodstvo. U 34. minutu naši fudbaleri su imali veliku sreću jer je gol Falkonea poništen zbog ofsajda koji, ruku na srce, nije postojao.

Očekivalo se da na poluvremenu šef stručnog štaba, Miodrag Božović, posegne za izmenama. Odmah, na početku drugog poluvremena, Božović u igru uvodi novopridošlo pojačanja, argentinca Moučea, umesto Srnića. Zvezda kreće mnogo ofanzivnije i odlučnije prema golu protivnika. Videla se želja naših fudbalera da već na Malti obezbede dobar rezultat, ali nije im sve polazilo za nogom.

Ipak, ulaskom Moučea, razigrali su se i Kanga i Katai pa su Zvezdine akcije bile mnogo povezanije i smislenije. Ređale su se šanse ali gola nije bilo sve do 67. minuta kada je Aleksandar Katai, na pas Kange, izvanrednim pogotkom izjednačio na 1:1. Dalo je to krila našim momcima koji su nastavili sa kidisanjem prema protivničkom golu.

Nedugo posle izjednačujućeg pogotka za crveno-bele, u igru ulazi Predrag Sikimić (umesto Vieire), i već u 75. minutu učestvuje u Zvezdinom vodstvu. Nakon odličnog prodora Kataia, Sikimić se nalazi na pravom mestu i Zvezda vodi 2:1.

Do kraja utakmice Zvezda je odigrala rutinski i nije dozvolila protivniku da napravi neke ozbiljnije prilike i ugrozi gol Damira Kahrimana.
Moramo zaista pohvaliti i odličnu partiju Fibela koji je pokazao da je pravo pojačanje na poziciji štopera. Pred sam kraj susreta, Božović je uveo i Džona Ruiza, tako da su sva Zvezdina pojačanja (sem Adama Mičela) dobila priliku da odigraju svoj prvi meč u crveno-belom dresu.

Revanš susret se igra sledeći utorak (19. jul) od 20.30 časova, sa direktnim prenosom na kanalima Sport kluba.

[youtube id=”8PH77rEqjGM”]

[youtube id=”Wuig-y5N5KI”]

[youtube id=”Ezvq53OpIPA”]

[youtube id=”hlvTWTRdsjE”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама