Fudbal Fudbal/Vesti

Božović: Prilika da uradimo nešto u Evropi

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Trener našeg tima Miodrag Božović je na zvaničnoj konferenciji za medije uoči meča sa La Valetom rekao da se nada uspešnom početku kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Voleli bismo da uspešno počnemo kvalifikacije. Imamo priliku posle dužeg vremena da napravimo nešto više u Evropi i daćemo sve što je od nas da to i uspemo. Mislim da smo na papiru, po sastavu bolji od njih i da smo favoriti. To je ipak samo na papiru, to moramo da pokažemo na terenu i bila bi katastrofa ako ne prođemo -rekao je Božović.

Zvezda počinje sezonu, a meč je zakazan za 20 časova. A još nije izvesno da li će Džon Ruiz početi utakmicu.

– Iskreno Pablo Mouče je u boljoj fizičkoj formi od Ruiza, ali je će obojica sigurno igrati u drugom poluvremenu – poručio je Božović.

Na Malti je veoma toplo…

– Vreme za igru je isto i nama i njima. Možda je i bolje što je prvi meč na Malti. U Beogradu prognoziraju 37 stepeni i osetili smo vrućinu. Ima mnogo potcenjivanja protivnika od strane medija, tako da se ne slažem da će teren da nam bude veći protivnik nego oni. Siguran sam da će pružiti dobar otpor jer igraju kod kuće i očekuju dobar rezultat – kazao je Božović.

Miodrag Božović je na Maltu poveo 20 fudbalera.

– Najbolji su obično tu. Nije mi bilo teško da izaberem jer ima mnogo mladih igrača koji su ostali, mnogo onih koji su dobro radili, ali mislim da sam se opredelio za one koji su najbolje radili – rekao je Božović.

Domaćin je odredio da cena ulaznica za one koji nisu članovi kluba bude čak 50 evra, za šta je Božović ocenio da je to njihovo pravo.

– Imaju pravo, mogu da stave cenu koliku god hoće. Ali, pošto imaju mnogo gledalaca, ja bih im stavio da bude 500 evra u Beogradu. Plašim se da ne napune stadion – ironičan je bio naš trener.

Kapiten Zvezde Aleksandar Luković rekao je da ne poznaje mnogo predstojećeg rivala, ali da misli da je njegova ekipa bolja.

– Došao je dan premijere, nešto što smo dugo čekali. Definitivno je da smo favoriti, ali to ništa ne znači. Moramo da budemo maksimalno ozbiljni. Nadam se da ćemo pobediti jer smo kvalitetniji – rekao je Luković.

On je istakao da se nada da će biti navijača Zvezde na utakmici. Utakmica će se igrati u utorak od 20 na stadionu Hibernijansa u mestu Paola.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama