Кошарка Кошарка/Вести

Marko Simonović ostaje crveno-beli!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Reprezentativac Srbije Marko Simonović i u takmičarskoj sezoni 2016-2017 nosiće dres KK Crvena zvezda. Krilni igrač je postigao dogovor sa upravom kluba, oko produženja ugovora, i naredne sezone činiće okosnicu prvog tima KK Crvena zvezda.

Simonović kome je istekao ugovor, i koji je bio integralni deo velikih uspeha crveno-belih prošle sezone ostaje još jednu godinu u Crvenoj zvezda, sa kojom će tokom sledeće nedelje potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Simonović je tokom oktobra 2015.godine potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom u koju se vratio nakon odlične sezone u francuskom Ortezu. Od povratka među crveno-bele, za koje je već nastupao u sezonama 2012-2013 i 2013-2014, imao je značajnu ulogu u velikim pobedama i uspesima Crvene zvezde u ABA i Evroligi. U Regionalnom takmičenju je odigrao sve utakmice u regularnom delu sezone i plej ofu, a sezonu koja je okončana odbranom titule u Sremskoj Mitrovici, završio je sa 8 poena po utakmici, dok je u Evroligi imao gotovo identičan prosek ubačenih poena, uz sjajan procenat ubačenih trojki 47 iz 107 pokušaja, i nekoliko sjajnih epizoda protiv Reala, Srrazbura, Bajerna, Unikahe u Malagi…

Marko Simonović je visok 203, igra na poziciji krilia, a sa crveno-belima do sada ima osvojena dva nacionalna kupa, ABA i KLS ligu.

Скочи на траку са алаткама