Фудбал Фудбал/Вести

Pablo Mouče: Uzvratiću navijačima ljubav

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Pred start evropskih izazova Crvena zvezda dobila je veliko pojačanje.

Argentinac Pablo Mouče predstavljen je u medija centru stadiona “Rajko Mitić“.

– Pablo dolazi na pozajmicu od godinu dana sa pravom otkupa ugovora ukoliko nakon sezone obe strane budu zadovoljne. Rođen je 11. oktobra 1987. godine u Buenos Ajresu, počeo je karijeru u Estudijantesu, a nastavio sa 16 godina u slavnoj Boki juniors. Od 2012. godine nastupao je dve sezone za turski Kajzeri posle čega ga je otkupio jedan od najvećih brazilskih klubova Palmeiras. Poslednju polusezonu proveo je u argentinskom Lanusu sa kojim je osvojio sampionsku titulu. U karijeri je tri puta osvajao argentinsku ligu i jednom Kup Brazila. Krase ga brzina, agilnost i dobar centaršut sa obe noge – rekao je Stefan Pantović.

Novo pojačanje kaže da je jako zadovoljan po dolasku u Beograd.

– Vema sam srećan što sam došao u tako veliki klub kao što je Crvena zvezda. Zahvalan sam na poverenju koje mi je ovako ozbiljan klub ukazao. Znam da ima velike ambicije da opet igra Ligu Šampiona. Daću svoj maksimum da pomognem ekipi i kao igrač i kao čovek. U napadu mogu da igram i levo i desno, kao i na spoljnoj poziciji. Zvezda ima slavnu evropsku istoriju i znam da ovde mogu da se razvijem kao igrač. Ovo je izuzetno važna epizoda u mojoj karijeri. Dobijao sam dosta poruka na društvenim mrežama poslednjih nedelja od Zvezdinih navijača. Srećan sam što imam lepu dobrodošlicu od njih. Želim da im se odužim svojim dobrim partijama. Navijači Boke su slični Delijama. Prate klub stalno, na svakoj utakmici i to je jedan od razloga zbog kojih sam došao – rekao je Pablo Mouče.

Mouče kaže da je spreman za predstojeća evropska iskušenja.

– Imao sam evropska iskustva u turskom Kajzeriju, ali ovo će biti daleko veći izazov jer dolazim u najveći srpski klub. Imamo priliku da zaigramo Ligu šampiona ili Ligu Evrope i to je veliki motiv za sve nas. Propustio sam prvi deo priprema, ali ne mislim da će mi to mnogo smetati. Dobro se osećam, trenirao sam i imam veliku želju. Ipak nije sve u fizičkoj formi, mnogo toga donosi i želja i zalaganje na terenu tako da verujem da ću biti spreman za sve izazove koji predstoje – rekao je Pablo.

Mouče će ponovo imati priliku da bude u timu sa Luisom Ibanjezom.

– Sebe smatram srećnikom što sam toliko dugo igrao sa njim i što ga poznajem. Pričao mi je mnogo o Zvezdi i o tome koliko je ovo veliki klub. Ne samo što je dobar igrač, Ibanjez je sjajan momak sa velikim srcem. Već ste svi upoznati sa tim koliko je on kvalitetan igrač i znate koliko je dao Zvezdi – poručio je Mouče.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама