Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda – Radomlje 3:1 (2:0)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Naši fudberi odigrali su poslednju kontrolnu utakmicu na pripremama u Termama Čatež, i sa još jednom pobedom se vraćaju u Beograd.

image_577ffc5c38b3d.jpeg

Strelci: Babunski u 19. (Iz jedanaesterca) i 65. i Račić u 48. minutu za Zvezdu, Barukčić u 63. minutu za Radomlje. Stadion u Termama Čatež. Gledalaca: oko 80

Crvena zvezda: Vićić (kapiten), Parker, Račić, Mičel, Milošević, Andrija Luković, Ilić, Babunski, Ruiz, Joveljić i Vučićević. Igrali su još: Stanković i Anđelković.

NK Radomlje: Andrić, Kumer, Zukić, Karamatić, Anđelković, Barukčić, Šipek, Osmanaj, Cerar, Stoilković, Nunić. Igrali su još: Jakovljegić, Jazbec, Jugovar, Prim.

Ni malo prijatno vreme za igru kao da je uticalo na obe ekipe nakon prvog zvižduka sudije. Igralo se dosta na sredini terena, bez većih uzbuđenja, ali je lopta bila uglavnom kod crveno-belih. Ipak do 18. minuta nije bilo većih uzbuđenja, a pokušavalo se uglavnom preko leve strane gde su bili Milošević i Ruiz. Ni protivnik nije imao ozbiljnijih pretnji, pa kapiten na ovom meču, mladi čuvar mreže, Vićić, nije imao puno posla.

U već pomenutom minutu prvo ozbiljnije dešavanje pred golom Radomlja i jedna lopta pogađa njihovog defanzivca u ruku, a sudija svira najstrožu kaznu. Babunski je preuzeo odgovornost i bilo je 1:0 za Zvezdu. To kao da je bio znak igračima u zelenim dresovima da krenu malo ozbiljnije u napade. Preuzeli su inicijativu i imali nekoliko prilika i polu-prilika. Treba istaći stativu u 28. minutu igre, i jednu dobru intervenciju našeg golmana.

Kada su svi mislili da će sudija svirati kraj prvog dela igre, naši igrači su izborili korner sa desne strane. Strelac prvog gola precizno je centrirao, a najviši je bio Račić koji pogađa glavom za 2:0. Odmah zatim se otišlo na odmor.

Nije mnogo menjao trener Božović na ovoj utakmici, pa su obe izmene izvršene u pauzi. Anđelković je ušao umesto Ruiza i dobio kapitensku traku, a Stanković je na golu zamenio Vićića.

Drugo poluvreme je donelo nešto više uzbuđenja, a naši fudbaleri su uglavnom pokušavali sa distance. Luković je dobro izveo jedan slobodan udarac sa oko 25 metara, Ilić i Vučićević su pokušavali sa ivice kaznenog. Ipak prvi su do gola u nastavku stigli igrači Radomlja. Nakon kornera sa desne strane glavom pogađa Igor Barukčić i to je 2:1.

Nije prošlo mnogo vremena i Zvezda je opet došla do dva gola prednosti. Ono što mu nije prošlo par minuta ranije, sada jeste. Babunski je nakon solo prodora ušao u kazneni prostor i precizno šutirao za 3:1.

Nakon ovog, ispostaviće se poslednjeg gola, bilo je još nekoliko polu-prilika na obe strane, a ističemo šansu Anđelkovića koji se i sam izborio za nju, ali je golman dobro reagovao.

Na kraju, pobeda Zvezde nad Radomljem od 3:1 za kraj priprema u Termama Čatež. Ipak, to nije sve s obzirom da će sutra pred polazak za Beograd biti još jedan trening i to od 10 časova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама