Fudbal Fudbal/Vesti

Promocija ženskog fudbala na Marakani

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Saradnja između Crvene zvezde i ženskog fudbalskog kluba je danas, 7. juna, ozvaničena u medija centru stadiona “Rajko Mitić”.
image_577e6410a01ab.jpeg
Ženski fudbalski klub postoji od 2011. godine, a od danas je i zvanično pod okriljem Sportskog društva Crvena zvezda.

– Ovo je veliki dan za naš klub. Pre pet godina, kada smo pošeli sa radom, znao sam da će naš klub predstavljati prekretnicu u ženskom fudbalu u Srbiji. Muški klub sve ove godine pruža veliku podršu svojim koleginicama i moram da istaknem veliku zahvalnost zbog toga. Mi smo mlada i perspektivna ekipa. Naporan je rad pred nama, ali učinićemo sve da naredne sezone budemo prvaci Srbije – rekao je trener ŽFK Crvena zvezda Darko Stojanović.

Predsednik Svetozar Mijailović je uvek pružao podršku svim aktivnostima u okviru Crvene zvezde.

– Zvezda je u svojoj filozofiji uvek imala jednu misao – borba za najviši plasman i siguran sam da su devojke toga svesne. Fudbal se ne deli na muški i ženski, ista pravila važe za oba pola. Naša muška selekcija je postigla u svojoj istoriji rezult koji objektivno predstavlja motiv za sve generacije sportista u okviru našeg kluba sada i u budućnosti. Očekujem da i devojke pođu putem uspeha i da se uvrste u red klubova koji će biti šampioni Evrope i sveta. Verujem da one to mogu i želim im mnogo sreće na tom putu – poručio je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Da ŽFK brine o zdravlju svih fudbalerki potvrdio je Miljko Ristić, doktor i član Upravnog odbora ženskog kluba. On je istakao da će pred početak sezone svi sportisti članovi Crvene zvezde proći detaljne lekarske preglede.

Predsednik ŽFK–a zna koliko ime Crvene zvezde može da doprinese popularizaciji ženskog fudbala.

– Ženski fudbal u Srbiji je u blagoj medijskog ilegali i zbog toga ovaj događaj ima još veći značaj. Crvena zvezda je veliki brend i samim tim što smo deo njega mi moramo da budemo pokretač ženskog fudbala u našoj zemlji. Oko 150 devojaka od sedam godina do prvog tima svakodnevno treniraju u našem klubu. Imamo tri takmičarske selekcije – razvojnu ligu, B tim i prvi tim. Susrećemo se sa mnogo problema, ali zahvaljujući tome što u upravi i stručnom štabu imamo velike entuzijaste ovaj klub opstaje. Ne krijem da imamo velike ambicije, od devojaka očekujemo prvo mesto u domaćem prvenstvu i plasman u ligu šampiona – poručio je predsednik ŽFK Crvena zvezda Sveta Mirković.

Pored fudbalerki i članova upravnog odbora ženskog kluba promociju ovog sporta podržali su i asovi Crvene zvezde Zdravko Borovnica i Vladimir Petrović Pižon.

Na kraju konferencije Ivan Bekjarev, član Upravnog odbora ženskog fudbalskog kluba, istakao je želju da ŽFK Crvena zvezda dostigne slavu i uspehe koje je u istoriji imao muški klub.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama