Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Zvezda ubedljiva, het-trik Orlandića

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Nakon tri godine saradnje sa Termama Čatež, Crvena zvezda je odigrala prvi meč u samoj banji i ubedljivo slavila.

Fudbaleri Krškog malo su bolje počeli utakmicu i imali nekoliko udaraca u okvir gola, ali je kapiten na ovom meču, Supić, sjajno intervenisao. Ipak pre svih ovih prilika Orlandić je imao dobru šansu ali šutirao pored gola. Naši fudbaleri su zatim krenuli ofanzivnije i to više preko leve strane gde su igrali Milošević i Plavšić, a raspoložen je bio i Babunski u sredini.

Upravo je Makedonac načeo Krško lepim golom sa 18 metara, dobrim šutem po zemlji na asistenciju Plavšića. Nije se dugo čekalo na drugi i treći gol, a oba puta je strelac bio Orlandić. Prvo je u 19. minutu sam izašao pred golmana, a tri minuta kasnije se najbolje snašao nakon kornera koji je izveo Babunski.

Orlandić postiže het-trik u 38. minutu kada glavom trese mrežu posle centaršuta Petkovića koji je dobro prošao po desnoj strani. Konačni rezultat prvog dela igre i peti gol za Zvezdu postiže mladi Joveljić. Bio je najviši u skoku posle kornera Plavšića.

Na poluvremenu su ušli Parker, Anđelković, Ilić i Vučićević, a na sredini drugog dela igre ušao je i golman Stanković.

Nastavak nije doneo mnogo uzbuđenja. Treba istaći jednu šansu Plavšića, poništen gol Vučićevića i sjajan pogodak Stefanca za Krško, gde je mladi Stanković bio nemoćan.

Na kraju, pobeda Zvezde na sjajnom terenu u Termama Čatež nad Krškom rezultatom 5:1.

Crvena zvezda – NK Krško 5:1
Stadion u Termama Čatež. Gledalaca: 50. Strelci: Babunski 18. minut, Orlandić 19., 22., i 38. minut, Joveljić 45. minut i Štefanac za Krško u 77. minutu

Crvena zvezda: Supić (kapiten), Petković, Rendulić, Mičel, Milošević, Andrija Luković, Račić, Babunski, Plavšić, Joveljić i Orlandić.

NK Krško: Dangubić, Kramarić, Pavić, Kozar, Jurečić, Špiler, Šturm, Vuklisević, Dusak, Stefanac i Levak

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама