Фудбал Фудбал/Вести

Mičel Donald: Možemo da igramo i protiv Ajaksa

Izvor: Mondo

“Da bismo stigli do cilja, potrebno je da prođemo sve prepreke”, ističe vezista Crvene zvezde u razgovoru za MONDO.

 Mičel Donald: Možemo da igramo i protiv Ajaksa
Start sezone se približio. Fudbaleri Crvene zvezde u pohod na dugo čekani i mnogo željeni plasman u grupnu fazu Lige šampiona kreću 12. jula, prvom utakmicom drugog kola kvalifikacija, koju će igrati na Malti ili Farskim Ostrvima.

Svesni da će za Evropu morati dodatno da pojačaju šampionski tim iz domaćeg prvenstva, čelnici crveno-belih su ovog leta doveli već osam igrača.

Prve zvezde prelaznog roka su, za sada, Gelor Konga, Džon Ruiz i Tomas Fibel, a očekuje se i Pablo Muče. Dakle, stranci.

Crveno-beli nikada u svojoj istoriji nisu zavisili od toliko inostranih igrača, kao što će biti ovog leta. Uz pomenute, tu su Luis Ibanjez, Ugo Vijeira, Mičel Donald i Damijen Le Talek.

“Nije bitno ko odakle dolazi i koje je boje. Svi mi volimo fudbal i to je naš posao. Svi smo u Zvezdi i za nas je ona kao porodica”, kaže za MONDO Mičel Donald.

Holandski vezista istakao je sjajnu atmosferu u ekipi i rekao da gde god da je prethodno igrao, nije bilo tako dobro.

“Ako ima nekih problema, bitno je da pričamo između sebe, ali normalnim tonom. Bitno je da stimulišemo jedni druge i podržavamo se. Ni u jednom klubu gde sam igrao nisu bili ovako dobri odnosi među svima”, naglasio je Donald.

Po njegovom mišljenju, pozitivna atmosfera ima ogroman uticaj i na rezultate tima.

“Imamo kvalitet za Evropu. Bitno je samo da zadržimo ovu sjajnu atmosferu i nastavimo da delujemo kao tim, a ne da se oslanjamo na individualni kvalitet. Zato se ozbiljno pripremamo za prvu utakmicu, bez obzira što potencijalni rivali nisu iz nekih jakih liga. Da bismo stigli do cilja, potrebno je da prođemo sve prepreke”, naglasio je 27-godišnji fudbaler, nekadašnji polaznik Ajaksove škole.

Na pitanje da uporedi odnos snaga aktuelnog tima Crvene zvezde i velikana iz Amsterdama, u kojem je ponikao, Donald nije mogao precizno da odgovori, ali se i nije unapred predao.

“Teško je napraviti poređenje. Svake sezone po šest-sedam igrača iz holandske lige ide u neke top timove, a iz Zvezde jedan-dva, ali naravno da bismo mogli da se nosimo sa Ajaksom, Fejnordom, PSV Ajndhovenom… Ne znam koji bi rezultat bio, ali znam da bismo mogli da im se snažno suprotstavimo”, uveren je stameni vezista.

Bez obzira što se sistem rada trenera Miodraga Božovića dosta razlikuje od nekih njegovih kolega, pošto igračima često daje slobodne dane i na treninzima insistira na radu sa loptom, Donald je uveren da je to dobro.

“Verujem u trenera Božovića i njegov način rada. Rezultati su tu, jer ako pobedite 24 utakmice u nizu i ako imate 31 bod više od drugoplasiranog, onda znači da je program dobar”.

Za kraj je uporedio sistem rada u Srbiji i Holandiji.

“Mislim da su obe škole veoma dobre, i holandska i srpska, a Ajaksova je oduvek među najboljim u svetu. Za mene je ona najbolja”, zaključio je Donald.
PROPOZICIJE

Ajaks je prošle sezone zauzeo drugo mesto u prvenstvu Holandije, pošto ga je u poslednjem kolu prestigao PSV Ajndhoven, i u kvalifikacijama za Ligu šampiona igraće od 3. kola, ali neće moći da sastane sa Zvezdom, koja će u slučaju da dođe do te runde ići “stazom šampiona” i rivali će moći da joj budu samo timovi koji su osvojili nacionalna prvenstva.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама