Fudbal Fudbal/Vesti

Ruiz potpisao!

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda je u utorak, 28. juna, dobila veliko pojačanje.

Nakon više dana iščekivanja, navijači Crvene zvezde mogu da odahnu – Džon Ruiz je potpisao za Crvenu zvezdu. Njega je pred medijima predstavio poslovni direktor kluba, STefan Pantović.

– Imam veliku čast da predstavim jedno od najvećih pojačanja u ovom prelaznom roku ne koje računamo posebno u utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona. Džon Ruiz je rođen 10. januara 1994. godine, ponikao je u najvećem klubu u svojoj domovini Deportivu Saprisa za koji je debitovao sa 17 godina. Iste godine nastupao je na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, gde je postigao tri gola. Potom je prešao u tadašnjeg francuskog šampiona Lil 2012. godine. Bio je na pozajmici u belgijskom Ostendeu, a prošle sezone igrao je za Dnjepar. Najbolje se snalazi na poziciji krilnog napadača, ali može da odigra i kao najistureniji igrač u formaciji 4-3-2-1. od igračkih karakteristika ga krase brzina, borbeni duh i odličan udarac – rekao je Stefan Pantović.

Prvi utisci mladog Kostarikanca su pozitivni.

– Osećam se veoma lepo što sam došao u jedan veliki klub koji je ostvario neverovatne uspehe u svojoj istoriji. Trudiću se da pomognem ekipi koliko god mogu. Imao sam već sve informacije o klubu, znao sam da je odlična atmosfera u ekipi i da ovde svi imaju velike ambicije tako da ću se truditi i dati sve od sebe da pomognem ekipi – rekao je Ruiz,

Mnogo finansijski jačih klubova interesovalo se za njega, ali je odabrao Crvenu zvezdu.

– Najvažnije prilikom odabira kluba u kome ću nastaviti karijeru bilo mi je to što Zvezda ima velike ambicije, želi ulazak u Ligu šampiona i to mi je bilo presudno. Smatram da mogu da pomognem ekipi u tome. Svi ostali klubovi su govorili o novcu, dok je jedino Zvezda u prvi plan isticala fudbal i ambicije tima. Zahvalio bih se svim ljudima sa kojima sam kontaktirao u porethodnom periodu, svi su bili izuzetno ljubazni prema meni i pomogli mi da donesem pravu odluku – govori Ruiz.

Ruiz je tokom karijere igrao rame uz rame sa nekim velikim igračima.

– U Lilu sam trenirao sa velikim fudbalskim imenima. Od njih sam naučio da treniram mnogo više i mnogo kvalitetnije, da na svakoj utakmici dajem sto posto svojih mogućnosti. Mnogo mi je značio vreme provedeno sa njima jer su oni pobednici i samim tim se promenio moj mentalitet, sada i sam imam uvek pobedničke ambicije i težim tome da budem što bolji. Celo iskustvo iz francuske za mene je mnogo značajno – kaže Ruiz, i potvrđuje da se dobro snalazi na bilo kojoj od tri pozicije u napadu.

– Trenutno mi je najvažnije da razumem sistem igre Crvene zvezde. Konkurencije se ne plašim, zdravo je da ona postoji u svakom timu. Gledao sam neke Zvezdine utakmice u prethodnom periodu. Ne osećam pritisak što o meni mnogi govore kao o najvećem pojačanju u ovom prelaznom roku. Osećam samo neizmerno zadovoljstvo što sam ovde jer fudbal je ono što najviše volim da radim. Pošto mi je ukazana šansa u jednom ovako velikom klubu sve što želim jeste da opravdam poverenje i opravdam očekivanja koji uprava i navijači Zvezde imaju od mene.

Nada se i novom pozivu u reprezentaciju.

– Nacionalni tim je želja svakog igrača, naravno da bih voleo da što pre ponovo obučem dres reprezentacije. Ipak, trenutno mi je najvažnije da pomognem Zvezdi, dobro se uklopim u ekipu i igrama na terenu opravdam ukazano poverenje – zaključio je Ruiz.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama