Košarka Košarka/Vesti

Zvezdina podrška Specijalnoj Olimpijadi Srbije

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda Telekom donacijom Specijalnoj Olimpijadi Srbije od 100 dinara prilikom svake prodate sezonske ulaznice nastavio je trend ulaganja i pomaganja razvoja srpskog sporta na svim nivoima.
Specijalna Olimpijada Srbije počela je sa aktivnim radom 2002. godine. Cilj organizacije je da tokom čitave godine organizuje treninge i takmičenja osoba sa intelektualnim nedostatkom u našoj zemlji, i na taj način omogućava svojim sportistima da uzmu učešća na Međunarodnim takmičenjima širom sveta. Kroz sve aktivnosti koje pruža teži se ka poboljšanju sveopšteg položaja ove populacije u našem društvu, čime oni postaju ravnopravni članovi naše zajednice.
KK Crvena zvezda Telekom prepoznao je ovaj projekat kao izuzetno važan segment ulaganja i pomaganja programu koji pruža Specijalna Olimpijada , kako bi se sport u našoj zemlji razvijao u svim pravcima.
Na nedavno održanoj konferenciji u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu gost je bila Milana Jeremić, direktor Specijalne Olimpijade Srbije, koja je uz reči zahvalnosti Klubu, objasnila funkcionisanje Specijalne Olimpijade i strateško partnerstvo između organizacije i crveno-belih:
“Specijlna Olimpijada Srbije u svom Savezu ima skoro 3000 sportista sa intelektualnom ometenošću,koji treniraju i takmiče se u 12 klubova širom naše zemlje. U našim redovima imamo olimpijske šampione, evropske šampione i državne prvake! Ova donacija je od velikog značaja za dalji razvoj našeg Saveza i biće usmerena na još bolji razvoj sporta ove populacije u našoj zemlji. Strateško partnerstvo između košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom i Specijalne Olimpijade Srbije započeto pre tri godine, koje je svoj najveći uspeh do sada imalo u odličnoj realizaciji nagrađivanog projekta ,,Kroz igru učimo”, ovih dana  ide korak dalje.”
Odluka Kluba da od svake sezonske ulaznice izdvoji po 100 dinara za razne programe organizacije, Milana je objasnila kao pravi način razmišljanja kada su u pitanju potrebe sportista sa intelektualnom ometenošću:
“Odlukom da Specijalnoj Olimpijadi Srbije donira 100 rsd od svake prodate sezonske karat za sezonu 2016/2017 godinu, KK Crvena zvezda Telekom svima jasno stavlja do znanja kako  se u Klubu razmišlja, i koja je njihova pozicija kada su u pitanju potrebe sportista sa intelektualnom ometenošću. Koristimo ovu priliku sa se zahvalim celom timu Crvene zvezde Telekom koji iznova dokazuje svoju podršku našim sportistima i da im ovim putem poželim uspešnu predstojeću sezonu!”

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama