Интервјуи Кошарка

Na kafi sa Ognjenom Dobrićem

Autor: CZBG, Ivan J.

Ekipa našeg sajta se danas videla sa mladim krilom FMPa gde je Ognjen Dobrić odgovorio na pitanja kako nas, tako i naših pratilaca na tviteru. U nastavku teksta pročitajte nešto o tome kako je počeo, kako je video ovu sezonu i mnogim drugim stvarima…

CZBG: Kako i kada si počeo da igraš košarku i da li ti je neko pomagao dok si bio u Mladenovcu?

O.D.: Počeo sam da treniram 2004., u junu, sećam se, u Mladenovcu u košarkaškom klubu Kosmaj. Trener mi je bio Zoran Milkić. Počeo sam da bih video kako to izgleda, nisam imao nikakvu predstavu, hteo sam nešto da treniram, odlučio sam se za košarku i tako je sve to počelo. U Mladenovcu sam bio sve do 2011. godine, prvo je bio KK Kosmaj, kasnije KK Mladenovac. Tu sam ostao do završetka druge godine gimnazije kada sam se prebacio u Prvu košarkašku gimnaziju u Beogradu. Te godine sam prešao u FMP, ali je došlo do fuzije sa Crvenom zvezdom, tako da sam faktički bio već u Zvezdi i tu sam do dana današnjeg.

CZBG: Otkud ti u FMP-u, ko te je primetio i pozvao da dođeš?

O.D.: Pre nego što sam prešao u FMP, već sam bio na nekim treninzima koje je držao Milan Mandarić. On me je prvi primetio i pozvao me da treniram sa ekipom FMP-a (juniori) koju je on tad vodio. Dok sam još trenirao za KK Mladenovac, išao sam povremeno kod njih na treninge čisto da vidim na kom su nivou momci mog uzrasta i tako je sve to počelo. Posle godinu dve, ja sam prešao kod Milana Mandarića. Posle Milana je bio godinu dana Slobodan Klipa, pa je došao Milan Gurović

CZBG: Kako si zadovoljan radom u FMP-u? 

O.D.: Sjajno. Milan Gurović mi je mnogo pomogao vezano za šut i gledanja na košarku uopšte. Dve godine sam bio kod njega, i to su dve jako uspešne godine za mene, hvala mu na svemu što je uradio za mene. Ove godine sa Slobodanom Klipom sam isto prezadovoljan. Dobio sam dodatno samopouzdanje i preko potrebnu slobodu u igri.

CZBG: Da li bi mogao da povučeš paralelu između Klipe i Gurovića?

O.D.: I jedan i drugi su voleli jaku odbranu, mnogo borbe i da vide želju u igri. Obojica vole igru u tranziciji i brzu igru koja nama odgovara jer smo jako mlad tim. Dosta su slični.

CZBG: Ova sezona je bila dosta uspšena što se FMPa tiče. U Košarkaškoj ligi Srbije ste imali 23 pobede uz samo 2 poraza, ispali ste u kupu od Partizana na jednu loptu, kasnije ste izbacili abaligašku ekipu Metalca i plasirali se među četiri najbolje ekipe gde ste tek u petoj utakmici poklekli pred Megom. Tvoje viđenje?

O.D.: Sjajna sezona. Prvo u Košarkaškoj ligi Srbije gde smo imali dva poraza, posle toga je došao kup gde smo izgubili na jednu loptu nesrećno, ali nema veze. U superligi smo super odradili onu prvu fazu gde smo dva puta pobedili Metalac i izborili se za play off, namučili dosta Partizan u polufinalu, posle borba za treće mesto gde je opet sve bilo velika borba, bukvalno na jednu loptu, odlučivale su nijanse ko će biti treći. Vrlo sam zadovoljan ovom sezonom jer mnogi nisu verovali da možemo ovoliko da postignemo, ali je ekipa pokazala karakter.

CZBG: Ciljevi za dalje?

Meni je pre svega drago da se sve ovako završilo, ostajem u FMP-u, neke stvari nisu do mene. Naravno da mi je želja da budem u crveno belom dresu, to je san svakoga ko trenira u FMP-u. Ali to nije na meni, to je na ljudima iz uprave da odluče. Tu sam u FMP-u za sad i nastavljam dalje.

CZBG: Da li si prošle godine bio na pripremama sa Zvezdom i ko je sve bio sa tobm iz FMP-a?

O.D.: Bio sam, u avgustu su bile pripreme sa Crvenom zvezdom i trenerom Dejanom Radonjićem a sa mnom su bili Lazarević, Davidovac, Apić, Radanov, Simanić koji je ostao u Zvezdi i Bursać.

CZBG: Kada si počinjao, ko ti je bio uzor?

O.D.: Iskreno, kada sam počinjao, voleo sam košarku kao sport a uzora od malena nisam imao. Voleo sam oduvek da pratim našu reprezentaciju i naše igrače koji su vrh evropske košarke. Gledam i pratim NBA, ali u suštini nemam uzore.

CZBG: Koga je bilo najteže čuvati?

O.D.: Iskreno, imao sam mnogo problema sa Bertransom dok je igrao za Partizan, Jako je teško njega čuvati. Malo mu treba prostora  da se digne na šut i treba biti 100% koncetrisan u odbrani protiv njega.

CZBG: Protiv koga ti je bilo najteže igrati?

O.D.: Protiv Laze (Branko Lazić). Laza je uvek tu i diše ti za vratom.

CZBG: Da li ćeš pozvati Marka Gudurića na turnir na ’25.maj’ (Mladenovac)?

O.D.: Naravno, što da ne. Marko je moj izuzetan prijatelj, došli smo u Zvezdu iste godine i rado ću ga pozvati da dođe.

Hvala ti Ognjene uz želju da što pre obučeš crveno beli dres.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама