Hokej

Hokejaški klub u regionalnoj ligi!

Autor: CZBG, Milan P.

Kako je i najavljeno, HK Crvena zvezda nastupaće naredne sezone u novoj regionalnoj ligi slovenačkog saveza, pod pokroviteljstvom ”slovenske železnice”. Naš klub učestvovaće u pomenutom takmičenju sa svim prijavljenim selekcijama, uključujući i seniore.

Za razliku od prošle sezone, Crvena zvezda će igrati regionalnu ligu do samog kraja. To je važno istaći s obzirom da se naš klub nije u prethodnom periodu na taj način takmičio. U novoj sezoni Zvezda će uzeti učešče u plej-ofu, što ranije nije bio slučaj. Takođe, naš klub će sada utakmice u kojima nastupa kao domaćin moći da igra u Beogradu. Na taj način čelnici Zvezde izborili su se za ravnopravne uslove sa slovenačkim i hrvatskim klubovima. Treba napomenuti i da je ključnu ulogu odigrao spoznor regionalne lige. Obaveza svih ekipa biće putovanje slovenačkim železnicama, pa će na taj način svi učesnici gostovati u Beogradu. Za takmičenje su prijavljene sve selekcije kluba, s tim što je učešće ekipe do 18 godina starosti uslovljeno odgovorom iz EBEL lige, koji se očekuje krajem meseca. Pored slovenačkih klubova, član ovog takmičenja biće i zagrebački Medveščak, koji će nastupati isključivo sa ekipom sastavljenom od domaćih igrača.

Svega toga ne bi bilo bez ulaganja velikog truda rukovodstva kluba. Na ovaj način je nagrađen ozbiljan i predan rad svih ljudi u klubu. Direktor kluba Per-Aleksandar Jakoljević istakao je svoju zahvalnost slovenačkom savezu na svemu učinjenom. On je naveo da je na ovaj način prepoznat kvalitet, naročito kada je u pitanju rad sa mlađim selekcijama.

10885468_10204326403573709_8965239600494076367_n

Interesantan je i projekat hokejaškog saveza i najveća dva srpska kluba o takmičenju nacionalne selekcije u MOL mađarskoj ligi. U pitanju je projekat čiji je cilj jačanje reprezentacije. Naime, najbolji srpski hokejaši imaće priliku da odmere snage sa timovima koji nastupaju u mađarskom šampionatu. Naši igrači nastupaće u klubu pod imenom ”Beograd”. Dakle, to bi bio potpuno novi hokejaški klub sa profesionalnom organizacijom i Upravom. Na sutrašnjem sastanku čelnika Crvene zvezde, Partizana i predstavnika Saveza biće razrađeni tehnički detalji nastupa i registracije tog novog kluba.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama