Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Babić i Mošić prva pojačanja

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometni klub Crvena zvezda ubrzo nakon završetka sezone dobio je prva pojačanja i to na pozicijama srednjeg i levog beka. U pitanju su Aleksandar Babić i Ivan Mošić, odlični strelci, mladi, pouzdani i poznati igrači, koji bi trebalo da se savršeno uklope u novi tim crveno-belih. Poznata su i imena četvorice prvotimaca koji neće ostati u ekipi, a jedan rukometaš će biti prosleđen na pozajmicu.

1Babic AleksandarAleksandar Babić je u tek završenoj sezoni ostavio sjajan utisak u dresu Rudara iz Kostolca. Najpre je u Super ligi Srbije bio deveti strelac sa 87 golova na 18 utakmica, prosečno 4,83 po meču. Sve ih je postigao iz igre, a izgarao je i u odbrani o čemu svedoči podatak da je bio četvrti po broju negativnih bodova sa 14 žutih i jednim crvenim kartonom uz 15 isključenja od dva minuta. Kasnije je u plej-autu bio još uspešniji. Bio je treći strelac takmičenja sa 110 golova na 20 mečeva, naravno sve iz igre, prosečno 5,50 pogodaka. Pet puta je bio igrač utakmice, pa se visoko kotirao i na listi najboljih rukometaša u doigravanju za opstanak, koji su Kostolčani na kraju i izborili.

Babić pokriva pozicije levog i srednjeg beka, rođen je 28. oktobra 1993. godine, a još tokom sezone 2014/15 nagovestio je da izrasta u odličnog igrača, kada je u plej-autu postigao 74 pogotka i bio 10. strelac takmičenja. Već izvesno vreme je bio na radaru našeg kluba i apsolutno je po ukusu trenera Peruničića, a crveno-beli tim će u novoj sezoni predvoditi dva moćna Babića, starosedelac Dejan, koji je uzdanica tima već dve sezone i novajlija Aleksandar, čiji deo bogatog rukometnog repertoara možete pogledati i na snimku ispod.

[youtube id=”VjL_-g2_UJw”]

1IVAN MOSICDrugo Zvezdino ubitačno pojačanje je Ivan Mošić, koji takođe može da pokriva pozicije levog i srednjeg beka. Stiže iz redova kragujevačkog Radničkog, koji je ispao iz lige, ali je Mošić ostavio odličan utisak, jer je sa 93 pogotka u Super ligi (87 iz igre i šest iz sedmeraca) na 17 utakmica bio peti strelac prvog dela takmičenja. Prosek od 5,47 golova i podatak da je pet puta bio najbolji akter utakmice bili su dovoljna preporuka da se nađe na meti brojnih klubova, ali su beogradski crveno-beli bili najbrži i dobili perjanicu ekipe za novu sezonu od koje se mnogo očekuje. U plej-autu je bio 10. strelac takmičenja sa 82 gola (79 iz igre i tri iz sedmeraca) na 19 utakmica, prosečno 4,32 po meču.

Mošić je član mlade reprezentacije Srbije, rođen je 23. decembra 1994. godine u Kragujevcu, a sa Radničkim ima iskustvo i u međunarodnim takmičenjima, jer je prethodnih godina igrao u Čelendž kupu u kome je minule sezone zabeležio učinak od 26 pogodaka. Kolaž Mošićevih golova, razornim i preciznim udarcima sa distance nalazi se na snimku ispod.

[youtube id=”RyJ9Vibmy3E”]

Poznato je i da sjajni čuvar mreže Dejan Zlatanović ostaje na golu crveno-belih i sledeće sezone, dok će mladi Marko Antelj otići na pozajmicu, kako bi imao priliku da dobije znatno veću minutažu, stekne rutinu i zatim se vrati u svoj klub sa statusom uzdanice ekipe.

Što se tiče odlazaka, Nenad Mandić karijeru nastavlja u Izraelu, najbolji strelac ekipe Aleksandar Dragutinović i pivotmen Nemanja Bojičić dobili su dozvolu za odlazak, dok je kapiten Darko Todorović izrazio želju za promenom sredine i pored toga što su u klubu želeli da nastave saradnju. Sva četvorica su pružila veliki doprinos ekipi, želimo im mnogo uspeha i sve najbolje u nastavku karijere.

Crvena zvezda marljivo radi na dovođenju novih pojačanja. Klub je u pregovorima sa nekoliko imena, dobro poznatih ljubiteljima domaćeg rukometa i očekuju se da se razgovori uspešno završe na zadovoljstvo svih strana.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама