Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Harden sa Lima doneo Zvezdi pobedu

Autor: CZBG

… I kada su svi pomislili da će poslednji napad biti odigran sistemom bez sistema tj. da će nam se ponoviti neke utakmice iz Evrolige, Marko Gudurić je uzeo loptu i sa preko devet metara doneo Zvezdi pobedu za 2:0 u seriji. Teško da će se nekada izrežirati slađa pobeda od ove. Gubite 17 razlike na poluvremenu, promašite deset slobodnih bacanja, igrate loše i opet, sve se to zaboravlja, jer Zvezda ima velikog Marka Gudurića. Uđe sa klupe pred kraj treće četvrtine, promaši prva dva šuta za tri, i onda uradi sve što treba za pobedu svog kluba. Bravo Marko, ovako se postaje igračina za velika dela.

[youtube id=”UJESrP8aUWY”]

Eto, gore napisani tekst oslikava sve ono što se sinoć događalo u hali “Aleksandar Nkolić”, pred 6500 gledalaca.

Nakon što su naši košarkaši ostvarili ubedljiv trijumf u prvoj utakmici, u kojoj su zaista demolirali večitog rivala, druga utakmica nas je podsetila na poslednja dva susreta u kojima nas je Partizan pobedio ove sezone. Verujemo da niko, kome su crveno-bele boje bliske srcu, nije očekivao onako bledo izdanje Radonjićevih pulena. Jednostavno, Partizan je igrao u transu, a naši momci pod ručnom kočnicom.

U jednom trenutku domaćini su imali čak 20 poena prednosti. Izgledalo je da crveno-beli brod tone i daće serija u ovom finalnom duelu otići na 1.1. Ipak, u drugom poluvremenu naši košarkaši su krenuli dosta ozbiljnije, i odmah su uspeli da naprave seriju od 8:0, i nakon dužeg vremena dođu do jednocifrenog zaostatka (54:45). Partizan nakon toga ponovno konsoliduje svoje redove i nedopušta da se razlika istopi, pa se na kraj 3/4 odlazi sa 10 poena prednosti za večitog rivala (72:62).

A onda dolazi ta famozna poslednja četvrtina i triler završnica. Murič trojkom povećava na 13 poena prednosti za domaćina (75:62). Zvezda uspeva preko Lazića (35. minut) da smanji na 75:70. U 37. minutu Stefan Jović, nakon što je izblokirao Džonsa, u kontranapadu biva fauliran i pogađa oba slobodna bacanja za samo 1 poen prednosti za Partizan (75:74). Na 45 sekundi do kraja utakmice Veličković pogađa trojku za Partizan (83:80), i već tada neki mediji stavljaju natpise na svoje portale kako je Novica presudio Zvezdi. Ali…utakmica se igra do poslednjeg zvuka sirene. Partizan je na samo 11 sekundi do kraja imao 2 poena prednosti (86:84). Vilson je pogodio jedno od dva slobodna bacanja i time onemogućio svoj tim da u Zvezdinom poslednjem napadu pravi faul.

Zvezda kreće u napad, ali Vrabac izbija loptu Joviću. Ostalo je još samo 6 sekundi do završetka utakmice. Navijači Partizana su već proslavljali pobedu. Ali onda dolazimo do najslađeg momenta utakmice.

Jović izvodi loptu koja dolazi do Gudurića. Vreme ističe. Ispred Gudurića su Marinković i 9 metara razdaljine do obruča. Marko se podiže. Lopta leti prema košu Partizana. I….koooooooš. Lopta je od tablu prošla kroz obruč. Zvezda pobeđuje u triler završnici trojkom Marka Gudurića. Na delu tribina gde su smešteni Zvezdini navijači nastaje pravi delirijum. Igrači i navijači su poleteli jedni drugima u zagrljaj.

A na drugoj strani hale, muk.

PARTIZAN: Vilson 18 (5as, 3izg), Veličković 17 (4sk, 3as), Vilijams 13 (4sk), Džons 10 (7sk, 4as, 2blk), Murić 9, Aranitović 9, Marinković 6, Vitkovac 4 (4sk), Vrabac (4sk), Milutinović, Đumić.

CRVENA ZVEZDA: Jović 13 (7as, 4izg), Cirbes 13, Kinzi 13, Gudurić 11, Micić 10, Mitrović 8 (6sk, 2as), Lazić 8, Miler 6 (3sk, 3as, 2blk), Dangubić 3, Štimac 2 (4sk), Simonović.

Скочи на траку са алаткама