Fudbal Fudbal/Vesti

Stigao FIBEL dolazi KANGA

Izvor: Sport

CRVENA ZVEZDA FINIŠIRA POSLOVE ZA GLAVNA POJAČANjA SA SPISKA TRENERA MIODRAGA BOŽOVIĆA

Francuz danas treba da obavi završne razgovore, a vezista iz Rostova na korak do selidbe u redove šampiona Srbije

Od odbrane se gradi novi tim Crvene zvezde za start u Evropi. Kako je “Sport” i najavio pre sedam dana, Tomas Fibel (30) danas stiže u Beograd sa svojim menadžmentom i posle kratkog odmora slede završni čin pregovora. Dve strane su približile opcije dvogodišnjeg ugovora, a kako saznajemo sledi da se odrade određene sitnice i klauzule, mada visina plate treba da bude maksimum 300.000 evra!

70 mečeva ima Kanga za Rostov i postigao sedam golova

Stasiti Francuz je završio misiju u Mordoviji (visok 192 centimetra) i treba kao slobodan igrač da obuče crveno-beli dres i zvanično postane prvo pojačanje sa spiska trenera Miodraga Božovića. Dobre preporuke za Fibela dali su Mičel Donald, njegov cimer iz perioda kada su do prošlog leta igrali zajedno, i Francuz Le Talek, tako da mu uklapanje u novu misiju ne treba da bude veliki problem.

RAZGOVORI ZA PAVLOVIĆAPrva etapa je bila početkom maja, a danas treba da započnu konkretniji razgovori između Crvene zvezde i Čukaričkog sa temom selidbe Andrije Pavlovića na najveći srpski stadion. “Brđani” su ranije odredili cenu za strane klubove, ali do sada nisu povukli potez da najboljeg strelca prodaju u Evropi. Crveno-beli ipak vide šansu za utanačenje još jednog posla sa Čukaričkim, posle dolaska Slavoljuba Srnića prošlog avgusta. Za sada, sportski sektor šampiona nije razmatrao rezernu varijantu.

U evropskim mečevima nema ograničenja sa brojem stranaca, a u šampionatu Srbije mogu da igraju četvorica plus dva sa prostora bivše SFRJ

I drugi na korak od tabora srpskog šampiona, kako eksluzivno saznajemo, kao naslednik Marka Grujića, treba da bude reprezenhtativac Gabona Guelor Kanga (25), koji je nastupao za Rostov. Zbog nesuglasica sa trenerom Berdijevim dogovoren je sporazumni rastanak posle tri godine. Ovaj vezista je već sarađivao sa Grofom u gradu na Donu i zajedno su osvojili Kup Rusije (2014. godine). Zvezda je dala konkretnu ponudu Kangi, koju je on načelno prihvatio uz najavu da uskoro treba da dođe na okončanje posla.

SIKIMIĆ JOŠ GODINU DANANačelan plan je da “džoker” ostane, a posle starta priprema svakako treba da padne odluka. Predrag Sikimić (34) je opravdao očekivanja šefa Božovića i verovatno mu sledi ponuda da još godinu dana bude u istim bojama. I igrač je na kraju sezone izrazio želju da karijeru završi u Crvenoj zvezdi.

Najbitniji deo klub iz Ljutice Bogdana je obavio preko posrednika pre nekoliko dana u Moskvi, kada je Kangi predočeno da sledeća destinacija može da bude u timu šefa struke Božovića. Poseban pečat je i učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Za najbolju selekciju svoje zemlje upisao je 11 mečeva. Odlike igrača su odlična fizička sprema, kreacije na sredini terena i golovi iz drugog plana… Visok je samo 166 centimetra, a često je na terenima u Rusiji nastupao i kao klasično krilo.

IDU ANĐELKOVIĆ I STOJANOVIĆU klubu su načelno odlučili da se saradnja neće produžiti sa iskusnim dvojcem, tako da su Dušan Anđelković (33) i Saša Stojanović (32) posle 30. juna slobodni u izboru kluba. Dva bivša internacionalca su provela po godinu i po dana u crveno-beloj ekipi. Rukovodstvo Zvezde planira da sporazumno raskine ugovora sa Džošuom Parkerom.

Ukoliko oba angažmana budu utanačena, biće to svakako dokaz velikih ambicija Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Do starta priprema 13. juna treba očekivati još akvizicija.

POSLE TURSKE DEFANZIVAC NA KORAK DO LjUTICE BOGDANA

Mitrović jača odbranu

“Sport” je pre više od mesec dana najavio da Crvena zvezda pikirala da iz Turske dovede Milan Mitrovića (28), a bivši defanzivac Mersina, za koji je nastupao tri godine, obavio je razgovore sa crveno-belima i ostaje da u narednih nekoliko dana posle odmora završi angažman. Planovi su se poklopili tako da će konkurencija za dva mesta u centralnoj odbrani biti žestoka: Fibel, Mitrović, Luković, Rendulić, Pavićević… Sve iskusni igrači, tako da mladi Miloš Stojanović verovatno odlazi na novu jednogodišnju pozajmicu.
Mitrović je ponikao u Zemunu, a zatim se u potpunosti afirmisao na Banjici. Iz Rada je otišao u leto 2013. godine u Mersin, za koji je upisao 96 mečeva i postigao šest pogodaka.
Ukoliko sve bude kako je načelno dogovoreno, štoper bi potpisao ugovor na dve godine.

POTREBAN LEVI BEK PORED ARGENTINCA

Milošević naslednik Ibanjeza

Zaobilaznim putem ponovo u Crvenu zvezdu. Stefan Milošević (21), posle nastupa u mlađim selekcijama crveno-belih i Partizana, a zatim i tri godine provedene u Spartaku, blizu je Ljutice Bogdana. Kako saznajemo, zlatni omladinski reprezentativac sa Novog Zelanda, obavio je razgovore oko prelaska među crveno-bele.
U klubu su procenili da Milošević može da bude adekvatan naslednik Luisa Ibanjeza, sa kojim je moguć rastanak do kraja avgusta posle završenih evropskih kvalifikacija. Argentinac je veoma zaslužan za osvajanje 27. tituile, a ako bude imao dobru ponudu svakako da crveno-beli neće da mu spuste rampu.
Milošević je proleće odigrao dobro za Spartak, u čijem dresu je ukupno upisao 71 meč i postigao pet pogodaka. Zvezda mu je spremila ugovor na tri godine.

13 mečeva ima Milošević u dresu mlađih selekcija Srbije

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama