Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Poraz Zvezde, Vojvodina šampion

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u poslednjem 10. kolu plej-ofa rezultatom 19:25 (10:11) protiv Vojvodine u Beogradu, pa su Novosađani odbranili šampionsku titulu.

Da su beogradski crveno-beli zatresli mrežu bar jednom u prvih osam minuta, ne bi jurili prednost branioca titule od samog početka. Na sreću, solidnom odbranom Zvezde, gosti su stekli samo tri gola prednosti, pre nego što je u devetom minutu Dejan Babić probio led i postigao prvi pogodak za domaći sastav, a zatim je i mladi Dimitrije Stolić sa desnog krila bio precizan.

Zvezdaši su se brzo vratili u igru i konstantno disali za vratom Vojvodini. Pavlović je iskoristio nesporazum u dodavanju rivala i u kontri smanjio na 3:4, ali tim Boška Rudića još jednom uspeva da se odvoji na tri razlike (7:4), da bi ekipa Nenada Peruničića uzvratila preko Stolića, Pavlovića i Babića i izjednačila na 7:7. Igralo se u serijama, pa Vojvodina postiže četiri gola u nizu i stiže do najveće prednosti do tada od 11:7.

Finiš prvog dela pripao je Zvezdi koja serijom od 3:0 uspeva da smanji na samo gol zaostatka. Šotić je iskoristio kontru, zatim Leovac pogodio sa distance, a Babić se lepo snašao takođe u kontri, tako da je na semaforu posle prvih 30 minuta rezultat glasio 10:11.

U nastavku gosti brzo dolaze do četiri gola prednosti, da bi Dragutinović prekinuo Zvezdin niz bez pogotka. Ipak, bilo je mnogo grešaka u napadu, Stolić je promašio sedmerac, a gosti su ubrzo stigli i do pet golova prednosti (16:11) pogotkom Strahinje Stankovića.

Kratak bljesak u igri crveno-belih usledio je nakon pogotka Stolića i golmana Zlatanovića koji je s gola na gol efektno zatresao mrežu smanjivši rezultat na 13:16. U tom kratkom periodu domaći tim je bio na tri gola zaostatka, poslednji put kod pogotka kapitena Darka Todorovića za 14:17, ali Vojvodina nakon toga ponovo stiže do veće razlike i preko Nikole Arsenića dolazi do prednosti od 19:14.

Bilo je i plus sedam (23:16), da bi crveno-beli pred kraj smanjili preko Leovca. Novosađani su proslavili titulu u Šumicama, dobili zlatne medalje i pehar i na kraju slavili odbranu trona sa grupom svojih navijača koja je doputovala u prestonicu Srbije i pružila ekipi podršku u poslednjem plej-of susretu ove sezone.

Najefikasniji u Zvezdinim redovima bio je Dejan Babić sa pet pogodaka, dok su se po tri puta u strelce upisali Dimitrije Stolić, Aleksandar Pavlović i Filip Leovac. Strahinja Stanković je bio najbolji strelac u redovima novog-starog prvaka Srbije sa šest pogodaka, dok je Bojan Todorović u pet navrata zatresao mrežu.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA 19:25 (10:11)

Beograd – Dvorana: SC Šumice. Gledalaca: 400. Sudije: Nenadić (Mladenovac) i Stefanović (Zemun). Sedmerci: Crvena zvezda 3 (1), Vojvodina 3 (3). Isključenja: Crvena zvezda 8, Vojvodina 10 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 1, Bojičić, Nastić, Dragutinović 1, Gačević 1 (1), Stolić 3, Antelj, Pavlović 3, Zlatanović 1, D. Todorović 1, Nikolić, Babić 5, Leovac 3.

VOJVODINA: Arsenić, Orbović 1, Popov, B. Todorović 5, Milašević 2, Perović, Rastvorcev, Marjanović 4 (3), Smiljanić, Jovanović 3, Arsenić 2, Nikolić 2, Stanković 6, Rajičević, Vučković, Gugleta.

Galeriju slika sa sinoćnje utakmice možete da pogledate OVDE.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама