Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crvena zvezda Telekom u finalu Superlige!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaši Crvene zvezde Telekom plasirali su se u finale Superlige, pošto su i u drugoj utakmici savladali ekipu Mega Leksa, ovoga puta kao gosti rezultatom 84:74 (14:13,23:25,18:17,19:9) i ukupnim rezultatom 2;0 stigli na korak od odbrane titule.
Crveno-beli je pred 1500 gledalaca u dvorani „Pinki” u Sremskoj Mitrovici predvodio domaći tandem, kapiten Luka Mitrović sa 20 poena i 7 skokova, i plejmejker Stefan Jović sa 18 poena i 9 asistencija
Ovo je bila sedma pobeda izabranika trenera Dejana Radonjića u duelima sa ekipom Mega Leksa ove sezone, i treća u Sremskoj Mitrovici.

Po izuzetno toplom i sparnom vremenu u dvorani, crveno-beli su odigrali još jedan izjednačen meč sa odličnom ekipom iz Mitrovice u prve tri četvrtine. Nakon prve deonice Crvena zvezda je vodila 14:13, iako je odlično otvorila utakmicu i vodila 9;4, nakon poena Cirbesa i Kinzija, u drugom periodu izabranici Dejana Milojevića su zaigrali bolje i nakon trojke iVanovića i dvojke večeras vrlo zapaženog Jankovića preuzeli vođstvo, koje je iznosilo maksimalnih 27:21 sredinom 2.četvrtine, na koju su crveno-beli nakon ofanzivnih skokova Štimca uzvratili serijom od 8:0.

Od tog trenutka viđena je rezultatska „klackalica” koja je trajala do 30.minuta i rezultata 55:55 (trojka Lazića iz ugla za izjednačenje).

Nakon dva brza i neoprezna faula Zagorca, crveno-beli su otvorili poslednju četvrtinu serijom 5:0, a poslednji pokušaj domaćina da se vrati u utakmicu bio je koš uz faul Jankovića za 59:62. Od tog trenutka igrali su samo crveno-beli, koševima Gudurića (zakucavanje), kapitena Mitrovića i nakon trojke Lazića, vođstvo je naraslo do maksimalnih +7 za Crvenu zvezdu (62:69),nakon čega su branioci trofeja rutinski priveli utakmicu kraju i plasirali se u novo finale KLS.
Crveno-beli su u Sremskoj Mitrovici uhvatili čak 15 lopti u napadu, a zanimljivo je da je Vladimir Štimac, iako bez poena bio jedan od najdominantnijih u tom segmentu igre, jer je napravio čak 13 skokova, od toga 6 u napadu.
Crvena zvezda Telekom: Kinsi 6+4 sk, Rebić 1, Dangubić 2, Mitrović 20+7 sk, Lazić 6+6 sk, Micić, Simonović 4, Gudurić 9, Jović 18+9 as, Miler, Cirbes 8+4 sk, Štimac 13 sk.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama