Рукомет Рукомет/Вести

U Šumicama pada odluka o prvaku Srbije

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Rukometna sezona je stigla do samog kraja, a u centru pažnje poslednjeg 10. kola plej-ofa biće utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine koja se igra u Šumicama i na programu je u subotu od 18 časova.

Novosađani dolaze u prestonicu čvrsto rešeni da nastave pobedničku seriju i odbrane šampionsku titulu, dok će beogradski crveno-beli pokušati da im pruže žestok otpor, barem na nivou sa skorog gostovanja u Novom Sadu, kada su bili blizu iznenađenja.

Da je zdravstvena situacija malo povoljnija po Zvezdu, gosti iz srpske Atine bi mnogo više strepeli pred meč odluke, ali i ovako neće imati lak zadatak imajući u vidu dobru formu crveno-belih krila Mladena Šotića i Alekse Kljajića, koji su na gostovanju u Šapcu protiv Metaloplastike zajedno postigli 15 od 25 golova ekipe, a u prethodnom okršaju sa Novosađanima takođe su bili vrlo efikasni i zabeležili zbirno 14 od 30 Zvezdinih pogodaka. Naravno, prepreke za glavne strelce branioca titule biće golmani Dejan Zlatanović i Marko Antelj, a u napadu pored ubitačnih krila još Aleksandar Pavlović, koji je od dolaska iz Niša na četiri meča postigao 16 golova, zatim pivotmeni Dejan Babić i Nemanja Bojičić, kapiten Darko Todorović, očekuje se da proradi i golgeter Aleksandar Dragutinović, koji je zaribao na poslednjim mečevima. Od najmlađih se sve više nameću Spasoje Gačević i Filip Leovac, pa Zvezda u svima njima vidi nadu da na kraju takmičenja prekine seriju poraza i napravi presudan uticaj na rasplet šampionske trke između Vojvodine i Metaloplastike.

Vojvodina je pre nešto više od mesec dana teže nego što se očekivalo izašla na kraj sa desetkovanom Zvezdom u Novom Sadu. Bilo je 32:30, a gosti iz Beograda su imali aktivan rezultat do finiša susreta, kada je do izražaja došlo iskustvo, smirenost i imperativ pobede branioca titule.

Za razliku od Zvezde koja je u seriji od osam poraza, Vojvodina je nakon početnih kikseva nanizala sedam pobeda. Bodovno su poravnati sa Metaloplastikom na čelu tabele, ali će u slučaju trijumfa u Beogradu odbraniti titulu zbog ubedljive pobede od 10 razlike (27:17) protiv Šapčana u 6. kolu plej-ofa. Miloš Orbović se istakao efikasnim partijama u plej-ofu i trenutno je najbolji strelac novosadskih crveno-belih sa 54 pogotka, po čemu je pri vrhu najboljih golgetera u doigravanju. Filip Marjanović i Milan Jovanović su takođe među boljim strelcima plej-ofa, pa će Zvezdini čuvari mreže imati pune ruke posla, a tu su još Strahinja Stanković, Mirko Milašević, Stevan Popov, brat Zvezdinog kapitena Bojan Todorović, kapiten “Voše“ Zoran Nikolić, iskusni ruski internacionalac i nekadašnji reprezentativac Aleksej Rastvorcev, golmani Arsenić i Perović…

Metaloplastika u poslednjem kolu takođe gostuje u Beogradu, ali na Banjici protiv Partizana, gde će jurišati na pobedu dan kasnije, nadajući se da bi Zvezda mogla da otkine bod ekipi Boška Rudića i tako donese titulu Šapčanima posle višedecenijskog posta. U svakom slučaju će poslednje kolo biti jedno od najzanimljivijih u srpskom rukometu u minulih desetak godina, tako da ljubitelji dobrog domaćeg rukometa sigurno neće propustiti priliku da isprate utakmice u Šumicama i na Banjici.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA
10. KOLO PLEJ-OFA
SUBOTA, 28. MAJ 2016.
DVORANA SC ŠUMICE – BEOGRAD, 18:00 ČASOVA

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама