Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Poraz Zvezde u 1. finalnoj utakmici

Autor: CZBG

Posle četiri godine Crvena zvezda i Partizan ponovno su se našli u situaciji da odlučuju o tituli prvaka Srbije. Prva utakmica ove finalne serije, u kojoj je Crvena zvezda bila domaćin, odigrana je na Tašmajdanu. Bolji su bili vaterpolisti Partizana koji su u finalnoj seriji poveli sa 1:0 i već u sredu na Banjici imaju prvu meč loptu. Zvezdi ostaje da se konsoliduje i da pokuša da napravi brejk i tako izbori majstoricu.

Crvena zvezda – Partizan 6:12 (0:1, 1;2, 4:5, 1:4)

Prva četvrtina je bila neefikasna sa obe strane, uz veoma tvrdu igru. Zvezda je propustila svoje prilike u trenutcima kada je imala igrača više (četiri puta), a golman Zvezde, Kralj, je uspevao da odbrani sve napade Partizana do 8 sekundi pred kraj prve četvrtine kada vaterpolisti crno-belih postižu gol sa igračem više (0:1).

Ni druga četvrtina se nije puno razlikovala od prve. Sa obe strane su golmani obavljali odličan posao, a u jednom trenutku vaterpolisti Crvene zvezde ne koriste čak dva igrača više, što gosti znalački koriste odmah u sledećem napadu i dolaze u vodstvo od 0:2.

Crveno-beli vaterpolisti nisu posustajali u svojim namerama da se vrate u utakmicu i golom Aleksandra Andrejevića (igrač više) samnjuju na 1:2. Ipak, Partizanovi vaterpolisti na 20 sekundi pred kraj druge četvrtine, nakon nekoliko sjajnih odbrana Zvezdinog golmana Kralja, dolazi u vodstvo od 1:3. Ovim rezultatom se otišlo i na poluvreme.

Treća četvrtina je bila mnogo efikasnija od prve dve.

Na samom početku trećeg perioda igre Partizan dolazi do velike prednosti 1:4. Kralj je bio nemoćan.

U sledećem napadu Zvezda ima igrača više i  Filip Kljajević smanjuje vodstvo Partizana na 2:4. Međutim, već u sledećem napadu sudije dosuđuju peterac za Partizan koji sada vodi 2:5.

Partizan nije posustajao i iskoristio je sve greške Zvezdinih vaterpolista, pa na 4 i po minute pred kraj dolazi do velikih 2:6. Aksentijević u sledećem napadu Zvezde uspeva da smanji na 3:6.

Nakon što je Kralj odbranio šut crno-belih, u kontranapadu Drašković smanjuje na 4:6 i vraća nadu crveno-belim momcima da mogu da se vrate u ovaj meč i pokušaju da preokrenu rezultat.

Ipak, gosti u jednom kontranapadu (2 minuta do kraja trećeg perioda) dolaze ponovno do 3 gola prednosti (4:7). Nedugo posle toga crno-beli daju još jedan gol i sada vode sa velikih četiri gola prednosti (4:8).

Do kraja ovog perioda igre Zvezda je preko Stefana Ilića uspela da smanji prednost Partizana na 5:8.

Poslednji period igre kreće fantastičnom odbranom Zvezdinog golmana, Kralja, nakon čega crveno-beli preko Aksentijevića smanjuju vodstvo Partizana na 6:8. Ipak, Partizan odmah u sledećem napadu uspeva da vrati tri gola prednosti (6:9). U tim trenutcima isključen je i Zvezdin trener, Risto Maljković.

Partizan već u narednom napadu kažnjava Zvezdine propuste u napadu i ponovno je četiri gola prednosti za crno-bele (6:10). Vaterpolisti Zvezde ne uspevaju da iskoriste svoje šanse u napadu što gosti uspevaju da materializuju i povećavaju prednost na šest golova (6:12) što je bio i krajnji rezultat ovog susreta.

Foto galeriju sa ovog meča možete da pogledate OVDE.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама