Košarka Košarka/Ženska košarka

Juniorke odbranile titulu!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Juniorska selekcija KKŽ Crvena zvezda osvojila je finalni turnir prvenstva Srbije trijumfom u finalu protiv najvećeg rivala, ekipe Koraća iz Beograda, rezultatom 108:50 ( 19:18, 31:6, 30:14, 28:12)
Pred oko 400 gledalaca u dvorani “Kej” u Pirotu, crveno-bele šampionke su predvodile Katarina Zec sa dabl-dabl učinkom od 29 poena i 14 skokova, dok je Snežana Bogićević upisala 26 poena. U poraženoj ekipi, Teodora Tudurić je postigla 17 poena.
Na putu do finala, košarkašice Crvene zvezde savladale su najpre ekipu Partizana rezultatom 117:36, potom i ekipu Mileševac ubedljivo, 113:34, da bi pehar podigle nakon još jednog ubedljivog trijumfa u finalu protiv Koraća rezultatom 108:50.
U finalnom susretu, osim u prvoj deonici, izabranice Predraga Stanojčića u potpunosti su nametnule svoj ritam i dominirale na obe strane terena što im je na kraju i donelo ubedljiv trijumf. Najefikasnija bila je Katarina Zec sa 29 poena, tri manje postigla je Snežana Bogićević, a impresivna je bila i Aleksandra Katanić sa 18 poena uz 11 asistencija i 9 skokova. Sve tri igračice ujedno su nastupale i za prvi tim Zvezde.
KKŽ Crvena zvezda: Zec 29+14 (35 index), Naumčev 8, Bogićević 26+6sk, I. Katanić 4, A. Katanić 18+11as+9sk, Damnjanović, Đokić 2, Bojović 9, Zukanović, Tešić 2, Cubra, Đorđević 10.
Crveno-bele su time odbranile trofej osvojen prethodne sezone i igrama nosioca tima koje su nastupale i za prvi tim ove sezone, još jednom pokazale da je sistematski rad u omladinskim selekcijama Crvene zvezde na visokom nivou i da se na njih svakako može računati u narednom periodu.

Još jednom sve čestitke našim devojkama!

KK Crvena zvezda Telekom

Foto: Moja Crvena zvezda

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama