Fudbal Fudbal/Vesti

Grujić i Božović pred Radnički

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Veliko slavlje sprema se sutra na stadionu „Rajko Mitić“. Utakmicu poslednjeg kola Superlige naša ekipa igra protiv Radničkog, sutra, 21. maja 2016. Ceremonija dodele pehara zakazana je za 18 i 30.

540-grof_573f03c1a5aaa.jpg

Svoja očekivanja pred sam kraj sezone izneli su šef stručnog štaba Miodrag Božović i fudbaler Marko Grujić.

– Srećom završiće se i ovo prvenstvo, dugo je trajalo i svima nam je drago što ga završavamo na ovakav način. Sutra će biti veliki praznik za sve naše navijače. Dolazi ekipa kojoj su potrebni bodovi, iako mi nemamo nikakav takmičarski značaj normalno da ćemo da uradimo sve da sutra pobedimo i obradujemo svoje pristalice. Smešno mi deluje sve što u novinama čitam poslednjih dana. Ispada da je samo pitanje da li će Partizan da dobije Vojvodinu, a Radnički kao da je nas već pobedio, jer oni i obično u gostima igraju vrlo otvoreno i ofanzivno. Radnički nas još nije pobedio, mi ne puštamo nikoga i igraćemo onoliko koliko možemo iako je teško motivisati ekipu. Pun stadion, Crvena zvezda kao klub, ovaj grb, sve je to naša obaveza da damo svoj maksimum i pobedimo Radnički. Njihove kalkulacije, kao i kalkulacije drugih ekipa nas ne zanimaju – rekao je Božović.

Pred svoj poslednji meč na Marakani u ovom mandatu Marko Grujić očekuje odličnu atmosferu i novu pobedu.

– Očekuje nas lepa utakmica sutra, prilika da svi igrači uživaju. Nadam se da će naši navijači ispuniti stadion, ulaz je slobodan tako da će moći poslednji put da nas vide u ovoj sezoni. Nadam se da ćemo opet odigrati otvorenu utakmicu, kao što smo i poslednje dve utakmice i da će biti dosta golova. Ekipa Radničkog je dosta kvalitetna što govori i njena pozicija na tabeli. Mi ćemo dati sve da sutra pobedimo na našoj zvaničnoj proslavi titule i da taj dan ulepšamo, kako navijačima, tako i nama samima. Sutra će biti veoma specifična utakmica za mene. Ne bih rekao da imam tremu, ali mislim da će biti dosta drugačija od ostalih jer ću poslednji put u ovom mandatu istrčati na Marakanu. Biću i tužan i srećan – srećan zato što ćemo podići pehar šampiona Srbije, a tužan što ću poslednji put igrati sa ovim igračima i ovakvim šefom – rekao je Grujić.

Miodrag Božović je iskoristio priliku da se zahvali Marku Grujiću i poželi mu mnogo sreće u nastavku karijere.

– Želeo bih da kažem da sam srećan što sam radio sa ovakvim igračem i čovekom – više čovekom jer je to teže postati nego dobar igrač. Drago mi je što nastavlja karijeru u tako jakoj ligi, neće njemu ovo biti poslednji put da istrčava na Marakanu, nadam se da će doći sa Liverpulom ovde da igra protiv nas. Želim mu mnogo uspeha, da ostane što duže i da kad reši da završi karijeru da se vrati ponovo u Zvezdu – poručio je iskusni strateg.

Trka za najboljeg strelca u ligi je neizvesna pred poslednji meč – prva dvojica na listi su naši igrači Aleksandar Katai i Hugo Vijeira.

– U odličnim sam odnosima sa obojicom, Hugo je veći deo sezone bio na prvom mestu, Sale takođe igra odlično i imao je i dosta asistencija. Voleo bih da na kraju ostane nerešeno, to bi bilo najpoštenije – rekao je Grujić.

– Najpravednije bi bilo da obojica budu prvi, ali siguran sam da sutra jedan drugome neće dodavati loptu. Uporniji će biti najbolji strelac – rekao je Grof.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama