Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Crveno-beli gostuju u Šapcu

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Crvena zvezda nastavlja sa napornim ritmom od tri utakmice za poslednjih sedam dana gostovanjem protiv Metaloplastike u Šapcu. Meč se igra u subotu od 18 časova i 30 minuta u Sportskoj hali “Zorka“.

Sedam uzastopnih poraza u plej-ofu je učinak Crvene zvezde koji se ipak nije mogao očekivati ni u najgorim košmarima i pored problema sa povredama i nekompletnim timom, koji evidentno ne može da izdrži utakmicu u visokom ritmu svih 60 minuta. U večitom derbiju protiv Partizana još jednom je presudio manji broj grešaka rivala u napadu. Pohvale kod crveno-belih zaslužuju Pavlović, Babić i Todorović, kao i Zlatanović za odbrane u prvom poluvremenu. Na ekipi je da se i u poslednja dva kola maksimalno bori za crveno-bele boje u kakvom god sastavu bude istrčala na teren protiv Metaloplastike i Vojvodine, a na stručnom štabu i treneru Peruničiću je da polako analiziraju učinak u plej-ofu i sagledaju gde je najviše škripalo u igri, da se lagano priprema tim za sledeću sezonu u novom pokušaju da se klub vrati na stare staze slave.

Crveno-beli su protiv Metaloplastike ove sezone uspeli da ostanu neporaženi u Šapcu. Na početku sezone, u drugom kolu Super lige bilo je 22:22, da bi ekipa iz Ljutice Bogdana u drugom delu prvenstva savladala Šapčane u Beogradu rezultatom 26:25. U poslednjem odmeravanju snaga Metaloplastika je u 4. kolu plej-ofa ubedljivo slavila u Beogradu sa 26:18.

Šapčani su preživeli Suboticu, gde su uspeli da stignu do minimalne pobede protiv Spartaka od 25:24 pogotkom golgetera Stefana Ilića, koji je najbolji strelac plej-ofa sa 58 golova dva kola pre kraja takmičenja. Metaloplastika je ovim trijumfom ostala bodovno izjednačena sa Vojvodinom na čelu tabele. Oba tima imaju po 13 bodova i do kraja sezone će se žestoko boriti za trofej, a jedan od protivnika na tom putu biće im i Crvena zvezda. Golman Metaloplastike Darko Arsić pruža odlične partije u plej-ofu, a kvaliteti jednog Milutina Dragićevića, Radovana Ostojića, Mladena Ivanovića, Đorđa Golubovića, Milana Marinovića, Petra Petrovića, Nemanje Milovanovića, Serđa Datukašvilija i kapitena Miloša Mitrovića dobro su poznati ljubiteljima srpskog rukometa. Tako legendarni Veselin Vuković posle srebrne medalje sa nacionalnim timom na Evropskom prvenstvu ima priliku da i Šapčane vrati na stare staze slave, a podatak da je Metaloplastika daleko najgledaniji tim u plej-ofu sa prosekom od 1780 gledalaca po utakmici dovoljno govori o rukometnoj euforiji koja se stvorila u gradu nekadašnjih prvaka Evrope.

U derbiju je bilo i dobrih strana u Zvezdinoj igri, tako da Metaloplastici, a ni Vojvodini neće biti lako da protiv Zvezde ostvare svoje šampionske planove, posebno što je beogradski tim ove sezone pokazao da može da se ravnopravno nosi protiv trenutno oba vodeća tima na tabeli, samo je pitanje da li konačno može da izdrži do kraja i prekine predugu seriju poraza.

                                    METALOPLASTIKA – CRVENA ZVEZDA

                                                 9. KOLO PLEJ-OFA

                                              SUBOTA, 21. MAJ 2016.

                                      SH ZORKA – ŠABAC, 18:30 ČASOVA

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама