Кошарка Кошарка/Вести

Simanić MVP juniorskog turnira u Berlinu!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda Telekom

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Boriša Simanić prolašen je za najkorisnijeg igrača završnog juniorskog turnira Evrolige u Berlinu.
Mladi košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u finalu ANGT turnira u Berlinu u dvorani “Mercedes Benc” od Barselone sa 90:82.
Borišu Simanića su za najboljeg proglasili treneri ekipa koje su učestvovale na završnom turniru “Adidas Next Generation” u Nemačkoj. Košarkaši Crvene zvezde Telekom bili su drugi u konkurenciji: Barselone, Reala, Mega Bemax-a, Žalgirisa, Lijetuvos Ritasa, francuskog INSEP-a i domaćina turnira ekipe “ALBA”.
Mladi prvotimac crveno-belih tako je nastavio sa odličnim igrama ove sezone u juniorskoj konkurenciji, i još jednom potvrdio da ga sa pravom mnogobrojni košarkaški stručnjaci, smatraju jednim od najtalentovanijih igrača u svom starosnom uzrastu na svetu.
Boriša Simanić je zajedno sa ostalim saigračima vodio Crvenu zvezdu Telekom do trećeg uzastopnog finala juniorskog turnira postižući prosečno 18 poena, uz 8 skokova, 4 asistencije i skoro 3 blokade po meču.
Posebno impresivan, Simanić je bio u derbiju prve faze i reprizi prošlogodišnjeg finala protiv madridskog Reala, kada je uz 19 poena, imao 8 skokova i čak 7 blokada.
Boriša je obeležio i kvalifikacioni turnir koji je organizovala Crvena zvezda u februaru u Železniku, gde je prosečno ubacivao 22 poena uz 8 skokova i 3 blokade.
Prvotimac Crvene zvezde Telekom Boriša Simanić je u aprilu potpisao četvorogodišni ugovor sa crveno-belima, a na višegodišnju vernost našem klubu u januaru i februaru obavezali su se i Aleksandar Aranitović i još jedan igrač koji je obeležio turnir u Berlinu, Aleksa Radanov. Svi su članovi selekcije igrača rođenih 1998.godine i prošli su mlađe selekcije KK Crvena zvezda Telekom.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама