Остали спортови СДЦЗ

Jakabu bronza na Svetskom Kupu za kadete

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Kuglaš Crvene zvezde Želislav Jakab osvojio je bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na kadetskom Svetskom kupu u Novigradu u Hrvatskoj.

Jakab je kvalifikacije završio na osmom mestu. Dobro je počeo (163) i još bolje završio: u furioznom finišu srušio je 597 čunjeva što je bio drugi rezultat prvog bloka, gde je Matija Tutnjević (Hrvatska) oborio 621 čunj. Nemac Daniel Bart je u drugom bloku sa 661 čunjem opravdao epitet favorita i postigao najbolji rezultat Svetskog kupa i osvojio zlato, Tutnjeviću je pripalo srebro, a Jakabu bronza. Kadet Crvene zvezde je u tri poslednja hica četvrtog seta oborio „devetke“ (jednu je imao i u 25. hicu, a u pune još tri) i tako pretekao Luku Dakića mladog kugalaša iz Banjaluke koji je završio sa 592 čunja.

– Uvek je lepo kada debituješ na velikom takmičenju i osvojiš medalju i zbog toga sam presrećan. Brinulo me je što sam se klizao na stazama, ali kada je počeo pojedinačni dedo zaboravio sam na četiri pada prvog dana. Dva puta sam pao i danas, ali je intersantno da sam posle pada rušio „devetku“, htele su me – pričao je Jakab koji igra za Crvenu zvezdu, a počeo je u Padini, čije je koleno od pada dosta nateklo i koga je u kadetsku reprezentaciju selektirao Mirko Čukvas, selektor kadeta.

– Stegao sam zube, nisam se obazirao na bol. Maštao sam o medalji i san se ostvario – rekao je Jakab.

U miksevima, igranim prvog dana takmičenja, Krsistina Ljubenković i Želislav Jakab bili su šesti. U bodovanju za Kup nacija Srbije je četvrta iza Nemačke, Slovenije i Hrvatske.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама