Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Borac – Crvena zvezda 1:5 (0:3)

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su „petardom“ okončali gostovanja kada su ovosezonske utakmice u pitanju. Crveno-beli su protutnjali Čačkom i slavili pobedu od čak 5:1.

540-borczv.jpg

Stadion: „Kraj Morave“
Gledalaca: 2500
Sudija: Robert Čepegi Kiš
Strelci: Zorić u 76′ za Borac, a Maslać (auto-gol) u 10′, Katai u 36′ 45′ i 77′, i Orlandić u 91′ za Crvenu zvezdu.

Borac: Bajić, Tanasin, Krstić, Maslać, Kostić, Balabanović, Petraci, Jovanović, Zec, Zorić, Vujaklija.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Rendulić, Ibanjez, Donald, Le Talek, Grujić, Srnić, Katai, Vieira.

Borac je mogao da utakmicu učini potpuno drugačijom, ali to nije dozvolio Damir Kahriman, golman Crvene zvezde. Naime, Čačani su imali stopostotnu priliku u uvodim minutima meča, ali je Kahriman pokazao zašto je proglašen za najboljeg golmana Superlige ove sezone. I kao da je svojom intervencijom nadahnuo saigrače koji su zaigrali odlično i do poluvremena uspeli da postignu tri gola. Ali, krenimo redom.

Najpre je u 6. minutu Hugo Vieira imao odličnu šansu, ali je, čini se, malo zakasnio sa udarcem, te je prebacio prečku. Ipak, samo četiri minuta kasnije, nakon centaršuta Ibanjeza, Le Talek i Maslać su bili u skoku, a defanzivac Borca skreće loptu u svoju mrežu. Iako utakmica nije imala rezultatski značaj ni za jednu ekipu, fudbaleri Borca su u pojedinim momentima igrali veoma oštro, a kulminacija se dogodila u 28. minutu kada je Donald zaradio žuti karton jer je burno reagovao posle još jednog u nizu oštrog starta, ovoga puta nad Grujićem.

Aleksandar Katai je u 30. minutu mogao da bira ugao u koji će šutirati, ali je prebacio gol. I baš kada se činilo da Zvezdin vezista nema svoj dan, usledio je sjajan period igre Zvezdine „desetke“. Najpre 36. minut. Petković i Katai su nakon fenomenalne akcije i dva dupla pasa izbacili kompletnu odbranu Borca, a Katai je akciju završio golom. A u drugom minutu nadoknade nakon oduzete lopte, Katai je iz voleja pogodio na asistenciju Srnića. Fantastičnih 3:0 za Zvezdu na poluvremenu!

Drugo poluvreme je u Zvezdinom timu započeo i Srđan Plavšić, koji je zamenioMarka Grujića. Prvi deo drugog poluvremena protekao je u dosta mirnoj igri i nije viđeno mnogo prilika. Na teren je u 67. minutu ušao i Mihailo Ristić umestoDamjana Le Taleka. Kako se utakmica bližila kraju, igra se ponovo rasplamsala. Borac je u 67. minutu uspeo da izjednači preko Zorića, koji je uspešno izbegao ofsajd zamku i zakucao loptu pod prečku. Prethodno je Zorić propustio odličnu priliku i šutirao je pored gola, ali nije pogrešio samo minut kasnije. Ipak, tek što su krenuli sa centra, crveno-beli iz Beograda su ponovo vratili tri gola prednosti. Plavšić je asistirao kroz odbranu Borca, Katai šutirao iz prve na drugu stativu i postigao svoj prvi het-trik.

Ni to nije bio konačan rezultat utakmice. U nadoknadi vremena, Petar Orlandić koji je zamenio Huga Vieiru iskoristio je odličan centaršut Ibanjeza, i glavom zatresao mrežu za konačnih 5:1. Na taj način je Crvena zvezda postigla 95. gol u sezoni, a u poslednjem kolu će protiv Radničkog iz Niša imati priliku da dodatno poveća ovu cifru.

Bravo, Zvezdo!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама