Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Protiv Spartaka za prekid crne serije

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

U poslednjem meču 7. kola plej-ofa rukometaši Crvene zvezde u nedelju od 19 časova u Sportskom centru Šumice dočekuju ekipu Spartak Vojputa.

Crveno-beli su u seriji od pet uzastopnih poraza, praktično su se oprostili od borbe za plasman u regionalnu ligu i evropska takmičenja, ali zbog veličine kluba, velike tradicije i slavne istorije moraju pod hitno da se probude i zaustave loš niz u koji su upali još od drugog kola.

Imajući u vidu sve probleme koje ekipa ima sa povredama, to neće biti nimalo lako, ali Spartak će prema poziciji na tabeli biti možda i najlakši rival od svih koji do kraja sezone čekaju ekipu Nenada Peruničića, tako da moraju juriti dva boda sada i u derbiju protiv Partizana, jer je teško očekivati da mogu da iznenade Metaloplastiku i Vojvodinu koje se bore za šampionsku titulu. Odsustvo Mladena Šotića i Alekse Kljajića bilo je više nego primetno na gostovanju protiv Sloge u Požegi, a uz to su roviti Nenad Mandić i Dejan Babić bili potpuno indisponirani završivši meč bez pogodaka. Mandić će zbog problema sa remenom i obnovljene povrede najverovatnije propustiti naredna dva meča, dok Bojičić takođe ima problem sa ramenom uz sitnije povrede ostalih prvotimaca. Kada se na to dodaju sedam promašenih sedmeraca, samo jedan pogodak u poslednjih 11 minuta, ni dobre role golmana Dejana Zlatanovića, Aleksandra Dragutinovića i Uroša Radosavljevića nisu mogle da izvuku Zvezdu iz još jednog poraza. Debitovao je i Aleksandar Pavlović, pojačanje iz niškog Železničara sa tri pogotka, još je kapiten Darko Todorović ostavio solidan utisak, ali ostatak tima sastavljen od vrlo mladih igrača nije mogao da parira iskusnijem i fizički snažnijem protivniku. Podatak o čak 16 nerealizovanih sedmeraca od ukupno 34 u dosadašnjem toku plej-ofa govori da crveno-beli nemaju sigurnost i rukometaša koji bi mogao da dobije stalno zaduženje za izvođenje kaznenih udaraca, jer su se mnogi izmenjali do sada, ali bez zavidne realizacije. Sigurno je da će posebno pamtiti Sloginog čuvara mreže Milenkovića koji ih je totalno izbacio iz koncentracije, začarao gol i naterao na sedam neuspešnih pokušaja, što je zaista previše i to se više ne sme ponoviti, jer je praktično direktno uticalo na konačan ishod.

Ako neki protivnik ne leži Zvezdi u poslednje dve sezone, onda je to Spartak Vojput, koji je bio uspešniji i prošle sezone, a i ove je slavio u 2. kolu plej-ofa u Subotici sa sigurnih 27:20. Upravo od tada je i počelo posrtanje crveno-belih, koji su poslednju pobedu ostvarili na početku plej-ofa protiv Sloge 27. marta u Beogradu rezultatom 26:20. Bez obzira na sve probleme, što je mnogo, mnogo je, i vreme je da se konačno ostvari trijumf.

Nije ni Spartak u formi, jer je od pomenutog meča sa Zvezdom u Subotici ostvario samo jednu pobedu, protiv Sloge na gostovanju (30:29), pa trenutno ima tri boda više od crveno-belih i nalazi se na četvrtoj poziciji, ali su njihovi porazi bili vrlo tesni, sva tri puta sa po dva gola razlike protiv Metaloplastike, Vojvodine i Partizana. Standardno im je najjači adut u napadu Bojan Županjac, a odlično su pokriveni na svim pozicijama, pa su tu još Borislav Ljubojević, Miloš Lojaničić, Milan Knežević, Veselin Jelić, Đorđe Đekić, Vukašin Rakocija, Marko Perović, Ivan Distol, Slobodan Čupić, Davor Basarić i pouzdani golmani Vladimir Abadžić i Radule Radulović, što na kraju može da bude velika prednost Subotičana s obzirom na Zvezdin okrnjeni sastav koji od početka sezone nijednu utakmicu nije bio kompletan.

Biće to i okršaj ubojitih strelaca, jer su Spartakov Bojan Županjac sa 34 pogotka i Zvezdin Aleksandar Dragutinović sa 32 gola među najefikasnijim rukometašima u plej-ofu.

Da bi crveno-beli konačno stigli do bodova ili barem jednog, moraju da drže koncentraciju tokom celog meča, jer ekipe poput Spartaka ne opraštaju opuštanje. Greške u dodavanjima svesti na minimum, razvući odbranu rivala što je moguće više kako bi pivotmen dobio upotrebljive lopte, u odbrani odigrati što agresivnije i nadati se još jednom Zlatanovićevom odličnom izdanju na golu, ali sve će ipak zavisiti od toga u kakvom sastavu će domaći tim istrčati na teren zbog problematičnog zdravstvenog biltena.

                                  CRVENA ZVEZDA – SPARTAK VOJPUT

                                               7. KOLO PLEJ-OFA

                                            NEDELjA, 15. MAJ 2016.

                                SC ŠUMICE – BEOGRAD, 19:00 ČASOVA

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама